روسیه و چین، تهدیدی برای اینترنت ماهواره ای استارلینک

روسیه و چین، تهدیدی برای اینترنت ماهواره ای استارلینک به گزارش لینک بگیر، یک درگیری در آینده در فضا می تواند نتایج منفی گسترده و طولانی مدتی داشته باشد که در اینجا روی زمین هم حس گردد، چونکه همه افراد روی این سیاره بشکلی از داده های فضایی استفاده می نمایند.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش جدیدی که توانایی های ضدفضایی ده ها کشور را پارسال ارزیابی می نماید، صورت فلکی ماهواره استارلینک اسپیس ایکس با تهدیداتی از جانب روسیه و چین مواجه می باشد، چونکه بعد از جنگ میان روسیه و اکراین در سال ۲۰۲۲، از این سیستم اینترنت ماهواره ای جهت استفاده نظامی در اکراین استفاده شد.
به نقل از اسپیس، این گزارش که توسط اندیشکده سیاست غیرحزبی (SWF) انتشار یافت، نشان داده است که چگونه اتکای فزاینده بشر به فضا بخصوص برای امنیت ملی، سبب شده است که تعداد درحال افزایشی از کشورها قابلیت های ضدفضایی خویش را توسعه دهند. این سند ۳۱۶ صفحه ای، بر مبنای اطلاعات در دسترس عموم از ماه فوریه سال ۲۰۲۴ تا فوریه سالجاری، توانایی های ۱۲ کشور همچون ایالات متحده، روسیه، چین، هند، استرالیا و همینطور کره شمالی و کره جنوبی را ارزیابی می نماید.
در پیشگفتار این گزارش آمده است: ما قویا احساس می نماییم که یک بحث آزادتر و عمومی تر در مورد این موضوعات ضروری می باشد. جامعه جهانی و اقتصاد ما به صورت درحال افزایشی به قابلیت های فضایی وابسته هستند و یک درگیری در آینده در فضا می تواند نتایج منفی گسترده و طولانی مدتی داشته باشد که در اینجا روی زمین هم حس گردد، چونکه همه افراد روی این سیاره بشکلی از داده های فضایی استفاده می نمایند.
استارلینک اسپیس ایکس از شبکه عظیمی از ماهواره ها در مدار پایین زمین برای عرضه اینترنت پهن باند پرسرعت استفاده می نماید. ساکنان اکراین در سال ۲۰۲۲ بعد از قطع شدن خدمات اینترنتی اکراین به دنبال آغاز جنگ با روسیه، آغاز به استفاده از استارلینک برای حفظ اتصال به اینترنت کردند. این سرویس همینطور ارتباطات ایمن را برای ارتش و دولت اکراین فعال کرد. با این وجود، از ماه مه سال ۲۰۲۴، ارتش اکراین آغاز به تجربه قطعی اتصالات استارلینک کرد و مقامات نظامی این اختلالات را به روسیه نسبت دادند.
این گزارش نشان داده است که یک سیستم روسی به نام توبول (Tobol) که اصولاً برای حفاظت از ماهواره های روسی در مقابل پارازیت طراحی شده بود، برای مختل کردن سیگنال های ماهواره تجاری استارلینک در خاک اکراین استفاده شده است. این گزارش خاطرنشان می کند که این اسناد فاش شده نشان داده است که روسیه از حداقل سه تاسیسات توبول برای مختل کردن سیگنال های ماهواره ای تجاری استارلینک در شرق اکراین بهره برده است.
به نظر می آید روسیه همینطور درحال توسعه یک سیستم جدیدتر و پیچیده تر به نام کالینکا (Kalinka) است که برای شناسایی و ایجاد اختلال در سیگنال های ماهواره های استارلینک طراحی شده است. آندری بزروکوف (Andrei Bezrukov)، مدیر مرکز روسیه برای سیستم ها و فناوری های بدون سرنشین، که درحال توسعه سیستم کالینکا است، به رسانه های دولتی اظهار داشت که به اصطلاح «قاتل استارلینک» می تواند پایانه های ارتباطی متصل به استارشیلد را که نسخه نظامی استارلینک است و با خصوصیت های امنیتی پیشرفته طراحی شده است، شناسایی کند.
گزارش های بیشتر نشان داد که روسیه سیگنال های جی پی اس (GPS) را در چهار کشور اروپایی همچون فرانسه، هلند، سوئد و لوکزامبورگ مسدود کرده است. همینطور گزارش هایی بر مبنای قطع شبکه های تلویزیونی کودکان در این کشورها توسط روسیه برای پخش تصاویری از جنگ اکراین انتشار یافته است. هیئت مقررات رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات گفته است که تداخل احیانا از ایستگاههای مسکو، کالینینگراد و پاولوفکا سرچشمه گرفته است.
این گزارش خاطرنشان می کند: از ماه فوریه ۲۰۲۵، گویی سرویس استارلینک به صورت قابل توجهی در مقابل حملات سایبری بیشتر مقاوم بوده است.
بر طبق این گزارش، چین درحال سرمایه گذاری بر روی قابلیت های مشابه برای درگیری های مسلحانه احتمالی آینده با ایالات متحده است.
در ماه ژوئیه سال گذشته، محققان نیروی دریایی ارتش چین، زیردریایی های مجهز به لیزر را با دکل های جمع شونده عرضه کردند که می توانند ماهواره های استارلینک یا دیگر سیستم های نظارت فضایی را هدف قرار دهند، باآنکه محققان اذعان کردند که توانایی های شناسایی محدود زیردریایی ها نیازمند نیروهای خارجی برای عرضه هدایت دقیق موقعیت ماهواره ها است.
این گزارش خاطرنشان می کند که در همین حال، نیروی فضایی ایالات متحده درحال آزمایش پارازیت های ماهواره ای جدید به نام پایانه های مدولار از راه دور است که برای کار از راه دور و عرضه قابلیت جنگ الکترونیکی ضدفضا درنظر گرفته شده است.




منبع:

0.0 / 5
30
1404/01/21
13:19:42
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , خدمات , سایبر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی ، آخرین اخبار و آموزش های سئو و بک لینک را در لینک بگیر دنبال کنید