دعوا بر سر یک تعریف دقیق از عامل هوش مصنوعی

دعوا بر سر یک تعریف دقیق از عامل هوش مصنوعی به گزارش لینک بگیر، «عامل هوش مصنوعی»( AI agent) نام سیستمی هوشمند است که قابلیت درک محیط خود و تصمیم گیری به صورت خودمختار را داراست. برخلاف فناوری های پیشین که تنها قادربه انجام دستورات از پیش تعیین شده بودند، این هوش مصنوعی توانایی درک شرایط حاضر، تصمیم گیری، انجام اقدامات مناسب و یادگیری از تجربه های گذشته را دارد. اما این فناوری چیست؟


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا، بنا بر گفته «سم آلتمن»( Sam Altman) مدیرعامل شرکت اوپن ای آی(OpenAI)، سال جاری «عاملان هوش مصنوعی» به صنعت کار خواهند پیوست. «ساتیا نادلا»( Satya Nadella) مدیرعامل مایکروسافت پیش بینی نمود که این «عاملان»، جایگزین کارهای علمی خاص خواهند شد.
همینطور بر طبق گفته «مارک بنیوف»( Marc Benioff) مدیرعامل شرکت« Salesforce»، هدف این شرکت تبدیل شدن به «اولین تأمین کننده نیروی دیجیتال» از راه خدمات مختلف این «عاملان» در جهان است.
با این وجود به نظر می آید هیچکس نمی تواند در رابطه با چیستی «عاملان هوش مصنوعی» توضیح دقیقی عرضه نماید.
صنعت فناوری در طول چند سال قبل با جرات اعلام نموده است که «عاملان هوش مصنوعی» همه چیز را تغییر خواهند داد. طبق ادعای مدیرانی همچون «آلتمن» و «نادلا»، همانطور که چت بات های هوش مصنوعی مانند «ChatGPT» نگاههای جدیدی برای استخراج اطلاعات در اختیار ما گذاشتند، این «عاملان» هم نحوه رویکرد ما را به کار تغییر خواهند داد.
به نقل از تی سی، این صحبت ها به نحوه تعریف کلمه «عاملان» بستگی دارد. کلماتی همچون «عامل هوش مصنوعی» یا «هوش مصنوعی عامل گونه»(agentic AI) تا حد زیادی بی مفهوم شده است. این مورد شرکتهای بی شماری نظیر آمازون، گوگل، مایکروسافت و بسیاری دیگر را که پایه فناوری خویش را با «عاملان» ساخته اند، در موقعیت دشواری قرار داده است.
«رایان سالوا»( Ryan Salva) مدیر ارشد محصولات گوگل و مدیر سابق هوش مصنوعی « GitHub Copilot» اظهار داشت: به عقیده من صنعت ما از واژه «عامل» بیش از اندازه استفاده می نماید، تا جایی که حدودا بی مفهوم شده است. من ازاین واژه بیزارم.
«ران میلر»( Ron Miller) گزارشگر پیشین تی سی، پارسال در بخشی از مقاله اش پرسید: «عامل هوش مصنوعی» چیست؟ به قول او هر شرکت، «عامل» ساخته خویش را به صورت متفاوتی تعریف کرده است. این مشکل به تازگی وخیم تر شده است.
شرکت «OpenAI» به تازگی در پست انتشار یافته خود، «عامل ها» را با عنوان سامانه های خودکاری که می توانند به صورت مستقل وظایف را از طرف کاربران انجام دهند، تعریف کرد.
با این وجود درهمین هفته، این شرکت اسنادی را منتشر نمود که در آنها «عوامل» با عنوان منابع زبانی بزرگ(LLM) مجهز به دستورالعمل ها و ابزارها تعریف شده بود.
«لهر پاتاک»( Leher Pathak) مدیر بازاریابی محصولات OpenAI در توییتی اظهار داشت: اصطلاح «عامل» و«دستیار» می تواند با یکدیگر جایگزین و اشتباه گرفته شوند و فقط امکان دارد منجر به گیج شدن افراد شود.
در این حین مایکروسافت برای توضیح تفاوت های «عامل» و «دستیار» تلاش می کند. «عامل» که مایکروسافت آنرا برنامه های جدیدی برای «دنیای هوش مصنوعی» می نامد، می تواند بگونه ای طراحی شود که تخصص خاصی داشته باشد، در حالیکه «دستیار» صرفاً می تواند به انجام وظایف روزانه، مانند تهیه پیشنویس ایمیل بپردازد.
شرکت آنتروپیک(Anthropic) یک شرکت سازنده هوش مصنوعی در پستی جهت تعریف «عامل» اظهار داشت: «عامل»ها را میتوان به روش های مختلفی همچون سامانه های خودمختار که به صورت مستقل در طولانی مدت کار می کنند و انجام گردش های کاری از پیش تعریف شده تعریف کرد.
بنا بر گفته شرکت سلزفورس(Salesforce) که شاید گسترده ترین تعریف را عرضه کرده است، «عامل»، نوعی از سامانه است که بدون دخالت انسان می تواند نیازهای مشتری را درک کند و به آنها پاسخ دهد.
«عوامل» (مانند هوش مصنوعی) فناوری های پیچیده و دائما درحال تکاملی هستند. شرکتهای «گوگل»، «OpenAI» و « Perplexity» اخیرا آغاز به انتشار نخستین «عوامل» خود کرده اند.
«ریچ ویلارز»( Rich Villars) مدیر ارشد تحقیقات جهانی در شرکت بین المللی داده « IDC» می گوید: شرکتهای فناوری، پیشینه ای طولانی در عدم پایبندی بر سر تعاریف دقیق دارند. آنها بخصوص در بازارهایی که بشدت درحال توسعه است، بیشتر به هدف خود اهمیت می دهند.
«اندرو ان جی»( Andrew Ng) بنیان گذار شرکت DeepLearning.ai هم می گوید: در مجموع، نحوه بازاریابی هم می تواند سرزنش شود. مفاهیم «عامل هوش مصنوعی» یا «هوش مصنوعی عامل گونه» در گذشته تعاریف فنی دقیقی داشتند، اما حدود یک سال پیش، بازاریابان و چند شرکت بزرگ، بر آنها حکمفرما شدند.
«جیم روآن»( Jim Rowan) مدیر هوش مصنوعی شرکت « Deloitte» می گوید: فقدان یک تعریف واحد برای «عوامل»، هم یک فرصت و هم یک چالش است. از یک طرف گنگی و ابهام، امکان انعطاف پذیری ساخت «عوامل» را بر طبق نیازهای شرکت فراهم می آورد. از طرفی، امکان دارد منجر به انتظارات نادرست و دشواری در قیمت گذاری و نرخ بازگشت سرمایه(ROI) در پروژه های «عامل گونه» شود.
وی ادامه داد: همینطور این مورد می تواند منجر به تفاسیر متنوعی از آن چه که «عوامل » هوش مصنوعی باید عرضه کنند، بشود و اهداف و نتایج پروژه را پیچیده کند. این در شرایطی است که انعطاف پذیری می تواند منجر به راهکارهای خلاقانه و درک استاندارد شرکت ها شود تا در جهت چشم انداز «عامل هوش مصنوعی» بهتر حرکت کنند و سرمایه گذاری های خویش را به حداکثر برسانند.
در نتیجه، متاسفانه بعید گویی این صنعت در آینده نزدیک بتواند تعریف واحدی از «عامل» عرضه نماید.


0.0 / 5
46
1404/01/02
16:04:22
تگهای خبر: agent , تحقیقات , خدمات , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی ، آخرین اخبار و آموزش های سئو و بک لینک را در لینک بگیر دنبال کنید