معاون علمی رئیس جمهور اعلام كرد

تسهیلات 1000میلیاردی برای توسعه دانش بنیان های فضایی

تسهیلات 1000میلیاردی برای توسعه دانش بنیان های فضایی لینک بگیر: معاون علمی رییس جمهور از ایجاد کانون های توسعه فناوری های فضایی در هفت دانشگاه دارای زیرساخت و ظرفیت در عرصه فضایی با حمایت معاونت علمی و سازمان فضایی ایران آگاهی داد.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا، حسین افشین ضمن تشریح عملکرد دو ماهواره «کوثر» و «هدهد» که حالا در مدار قرار دارند، بر اهمیت پذیرش شکست ها بعنوان پله هایی برای رسیدن به موفقیت تاکید و تصریح کرد: موفقیت های امروز ما نتیجه شکست های روز گذشته هستند؛ باید از فناوری های نوین بیاموزیم که گاهی اوقات از راه تجربه شکست ها به موفقیت دست پیدا می نماییم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اضافه کرد: این رویکرد در پروژه های فضایی اخیر نیز بسیار مشهود بوده است. دو ماهواره کوثر و هدهد حالا در مدار قرار دارند و ما از عملکرد آنها بسیار خرسندیم. اهمیت این پروژه ها در آنست که هر دو ماهواره الان بطور فعال داده ها را دریافت می کنند، به صورتی که ما دو مرتبه در روز، از مدار داده دریافت می نماییم. بامداد امروز و ساعت ۹ شب، هر دو ایستگاه دریافتی داده ها را بطور موفقیت آمیز دریافت کرده اند.
نقطه عطفی در صنعت فضایی
افشین، پرتاب موفقیت آمیز نخستین ماهواره دانش بنیان بخش خصوصی به فضا را نقطه عطفی در توسعه صنعت فضایی کشور دانست و بیان نمود: این پروژه از سال ۱۳۹۸ در معاونت علمی شروع شد و در سال ۱۴۰۰ با وزارت ارتباطات قراردادی به امضا رسید که بر طبق آن، داده های حاصل از این ماهواره ها خریداری شود. حدود ۵۰ درصد از هزینه های این خریدها توسط وزارت ارتباطات و باقی مانده آن توسط معاونت علمی تامین شد.
وی با بیان این که این موفقیت نتیجه همکاری و هماهنگی های گسترده داخلی و بین المللی است، اضافه کرد: همکاران ما از معاونت علمی الان در روسیه به سر می برند تا جزییات پرتاب را پیگیری کنند.
افزایش شمار شرکتهای دانش بنیان حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور به وضعیت فعلی شرکتهای دانش بنیان در حوزه فضایی اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون، ما حدود ۳۰ شرکت دانش بنیان در این عرصه داریم که از این تعداد، ۲۰ شرکت فعال هستند؛ یکی از دلیلهای عدم افزایش میزان شرکتهای فعال در این عرصه به چالش های اقتصادی در رابطه با صنعت فضایی برمی گردد. ما امیدواریم که با این پرتاب موفق و حمایت های مجدد، اقتصاد این حوزه رونق بگیرد و بتوانیم در کوتاه مدت تعداد شرکتهای فعال را به ۳۰، ۴۰ و حتی ۶۰ شرکت افزایش دهیم.
ورود بخش خصوصی، گامی به طرف تجاری سازی
ایشان در ادامه اظهارات خود، به سابقه ساخت ماهواره در دانشگاه ها اشاره و بیان نمود: در گذشته، ماهواره ها توسط دانشگاه ها ساخته می شدند، هرچند این امر به رسوخ علمی خوبی در دانشگاه ها کمک می کرد؛ اما نتایج آن به تجاری سازی منجر نمی شد.
افشین با تکیه بر اینکه، امروز، ورود بخش خصوصی به این حوزه را بعنوان نخستین و مهم ترین گام تلقی می کنیم؛ افزود: در گام بعد، تصمیم گرفتیم که پروسه ساخت ماهواره ها را به بخش خصوصی واگذار نماییم.
تسهیلات ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای پرواز دانش بنیان های حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، اظهار داشت: در دوره جدید معاونت، صحبت هایی با سازمان فضایی داشتیم و به منظور تقویت این بخش، تسهیلاتی معادل یک هزار میلیارد تومان برای حوزه فضایی درنظر گرفته ایم؛ این اقدام می تواند به تحریک بیشتر بخش خصوصی کمک نماید و امیدوارم بزودی خبری خوش بر مبنای افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان در این عرصه از ۳۰ به ۶۰ و حتی ۱۰۰ را به اطلاع شما برسانم، برای اینکه پتانسیل های بسیاری برای رشد و توسعه در صنعت فضایی وجود دارد.
اهمیت داده های فضایی و هزینه های گزاف خرید آنها
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در ادامه بررسی تحولات جدید در صنعت فضایی کشور، نقش حیاتی داده های فضایی را در پیشرفت سایر علوم مورد تاکید قرار داد.
وی اظهار داشت: این یک مقدمه برای سایر علوم است؛ برای نمونه، در حوزه های هوش مصنوعی، مدیریت انرژی، بحث های زیست محیطی و... داده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند و این داده ها عمدتا نیازمند ماهواره ها برای جمع آوری و ارسال هستند.
افشین اضافه کرد: باید به این نکته دقت کنیم که خرید داده های فضایی هزینه بر است. بطور تقریبی، عمر عملیاتی یک ماهواره در حدود سه سال است و هزینه خرید داده برای یک سال برابر با هزینه ساخت دو ماهواره است. به عبارتی؛ وقتی یک شرکت برای یک سال داده خریداری می کند، به شکلی می توان اظهار داشت که هزینه ای معادل ساخت دو ماهواره را پرداخت کرده است.
ایجاد کانون های رشد فناوری فضایی در هفت دانشگاه
وی بر اهمیت توجه به دانشگاه ها در توسعه فناوری فضایی و همکاریهای مشترک تصریح کرد و اظهار داشت: ما نباید از ظرفیتهای دانشگاه ها غافل شویم. بدین منظور، برنامه ویژه ای برای هفت دانشگاه برتر کشور درنظر گرفته ایم که دارای پتانسیل و زیرساخت های فضایی هستند.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، افشین که شب گذشته در گفتگو با بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه خبر سخن می گفت، ضمن اشاره به اینکه دانشگاه ها بعنوان کانون هایی برای رشد فناوری های نوین در حوزه فضایی درنظر گرفته شده اند؛ تصریح کرد: این همکاری تحت قالب توافق نامه های سه جانبه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دانشگاه و سازمان فضایی صورت خواهد گرفت.
توسعه فناوری فضایی، زنجیره ای متصل بین علم و صنعت
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور افزود: توسعه علم در دانشگاه ها و تجاری سازی آن در بخش خصوصی باید بعنوان یک زنجیره پیوسته دیده شود. ما به دنبال شکل دهی این زنجیره هستیم تا بتوانیم با همت و تلاش جوانان سرزمینمان به تحقق این هدف نائل شویم.
افشین، همین طور درانتها اظهار امیدواری کرد و اظهار داشت: با عنایت به ظرفیتهای موجود و عزم محکم جوانان، بتوانیم به دستاوردهای ملموس و قابل توجهی در زمینه فناوری فضایی دست پیدا کنیم.



منبع:

0.0 / 5
79
1403/08/17
11:53:30
تگهای خبر: ارتباطات , انرژی , دانش , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی