تلگرام در کدام کشورها ممنوع شد؟

تلگرام در کدام کشورها ممنوع شد؟ به گزارش لینک بگیر، مدیرعامل تلگرام، اوایل هفته جاری، در فرانسه تحت تحقیقات قضایی که شامل 12 تخلف جنایی در ارتباط با این برنامه پیامرسان بود، دستگیر شد اما فرانسه تنها کشوری نبوده که به افزایش فعالیتهای مجرمانه در این پلت فرم و امتناع آن از همکاری، واکنش نشان داده و تلگرام در کشورهای زیادی با محدودیت موقتی یا فیلتر روبرو شده است.



به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا، تلگرام به منبع انتشار اطلاعات نادرست و فراهم کردن بستری برای افراط گرایی، شهره شده و با دولت ها در سراسر جهان، به مشکل برخورده است.

اکنون که پاول دوروف، توسط دادستان های فرانسوی در نزدیکی پاریس بر سر جرایم در ارتباط با تلگرام مانند جرایم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر دستگیر شده است، این اپلیکیشن بار دیگر هدف انتقادهای شدیدی قرار گرفته است. دفتر دادستانی پاریس روز چهارشنبه اظهار داشت که مدیرعامل تلگرام تحت نظارت قضایی قراره گرفته و از خروج از فرانسه منع شده است.

تلگرام پس از بازداشت دوروف در فرانسه، در اطلاعیه ای، از فعالیت های خود دفاع و اظهار داشت قوانین اتحادیه اروپا را رعایت می کند و نظارتش بر محتوا، در چارچوب استانداردهای صنعت بوده و دائما در حال بهبود است. این شرکت افزود: دوروف، چیزی برای پنهان کردن نداشت و اغلب در اروپا سفر می کند. این ادعا که یک پلتفرم یا مالک آن، مسئول سوء استفاده از آن پلتفرم است، پوچ و بی اساس است.

اما این برنامه پیامرسان در کشورهای زیادی همچون ایران، با مشکل روبرو شده و ممنوع یا محدود شده است. در مجموع، ۳۱ کشور از سال ۲۰۱۵، تلگرام را به شکل موقت یا دائمی، ممنوع کرده اند که طبق گزارش شرکت سرف شارک و نت بلاکس، دسترسی بیشتر از سه میلیارد نفر را در سراسر جهان به این پلتفرم، تحت تاثیر قرار داده است.

یورو نیوز در گزارشی، به بررسی بعضی از کشورهایی پرداخته که فعالیت تلگرام در آنها، محدودیت پیدا کرد. این کشورها عبارتند از:

انگلیس

اخیرا تلگرام در انگلیس برای برنامه ریزی و هماهنگی آشوبهای ضد مهاجرات در انگلیس استفاده شد. تلگرام در محافل راست افراطی به عنوان یکی از آخرین مکان هایی که استفان یاکسلی لنون، معروف به تامی رابینسون، بنیانگذار گروه راست افراطی «لیگ دفاعی انگلیس»، مجاز به پست گذاشتن بود، اهمیت پیدا کرد. از آنجاییکه فعالیت تامی رابینسون در اکثر شبکه های اجتماعی بزرگ ممنوع شده بود، کانال تلگرامی او ساده ترین راه برای طرفدارانش بود با پیام هایش همراهی کنند.

طبق بررسی موسسه دیالوگ استراتژیک، ۱۶ کانال و گروه تلگرامی معروف، از زمان آغاز آشوب ها، سرگرم پست کردن، میزبانی و انتشار محتوای ضد مسلمانان و ضد مهاجران هستند. محققان دریافتند پست هایی که حاوی ادعاهای نادرست و محتوای نژادپرستانه از طرف گروه های برتری طلب است، در شبکه اجتماعی «ایکس» و تلگرام، پست شده اند و میلیون ها بار، مشاهده شده اند.

کِر استارمر، نخست وزیر انگلیس، اخطار داد پلتفرم های شبکه اجتماعی، «منطقه عاری از قانون» نیستند و با پلتفرم های شبکه اجتماعی که ناآرامی ها را شعله ورتر کرده اند، برخورد خواهد نمود اما تاکنون ضد تلگرام، اقدامی نکرده است. استارمر در سال ۲۰۲۱، خواستار تحریم های سخت و موثر ضد این شرکت شده بود.
 

اسپانیا


دادگاه عالی اسپانیا در مارس، دستور تعلیق خدمات تلگرام در این کشور را به دنبال شکایت شرکتهای رسانه ای بر اساس اینکه این پیام رسان به کاربران اجازه می دهد محتوای آنها را بدون اجازه آپلود کنند، صادر کرد. قاضی پدراز در طول تحقیقات خود، اطلاعاتی را در ارتباط با هویت کاربران مظنون به اشتراک گذاری غیرقانونی محتوای تحت کپی رایت از ویرجین آیلند که قلمرو خارجی انگلیس در کارائیب است، درخواست کرد. این منطقه ای است که تلگرام توسط پاول دوروف به عنوان یک شرکت در آنجا ثبت نام شده است. اما دادگاه عالی اسپانیا اظهار داشت مقامات این منطقه به این درخواست، عمل نکردند.

با این حال، حکم فیلتر پس از انتقاد از نادرست بودن آن و احتمال آسیب دیدن میلیونها کاربر، متوقف گردید. طبق اعلام دیده بان رقابت CNMC، تلگرام چهارمین سرویس پیام رسان پر استفاده در اسپانیا است. حدودا ۱۹ درصد از اسپانیایی هایی که توسط CNMC مورد بررسی قرار گرفتند، از آن استفاده می نمایند.

نروژ

نروژ، این اپلیکیشن را تهدیدی احتمالی برای امنیت ملی می داند و در مارس ۲۰۲۳ تلگرام و تیک تاک را برای وزیران، وزرای امور خارجه و مشاوران سیاسی در دستگاههای کاری ممنوع کرد. امیلی انگر مهل، وزیر دادگستری نروژ عنوان کرد: سرویس اطلاعاتی در ارزیابی تهدید آشکار خود «تمرکز ۲۰۲۳»، به روسیه و چین به عنوان بازیگران اصلی تهدید ضد منافع امنیتی نروژ اشاره می کند. آنها همچنین خاطرنشان کردند شبکه های اجتماعی، عرصه مطلوبی برای بازیگرانی است که می خواهند از طریق اطلاعات نادرست و اخبار جعلی بر ما تاثیر بگذارند.

آلمان

در سال ۲۰۲۲، پس از آنکه دولت آلمان پی برد ۶۴ کانال، قوانین این کشور ضد نفرت پراکنی و یهودی ستیزی را نقض می کنند، به فکر ممنوعیت تلگرام افتاد. آلمان، پنج میلیون یورو جریمه ضد اپراتورهای تلگرام به دلیل عدم رعایت قوانین آلمان صادر کرد. تلگرام اظهار داشت با همکاری با دولت آلمان موافقت کرده و محتوای مورد نظر را حذف نمود.
 

اوکراین


تلگرام از زمان آغاز حمله نظامی روسیه در اوایل سال ۲۰۲۲، به یک اپلیکیشن ارتباطی مهم برای اوکراین تبدیل گشته است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور، هر روز، سخنرانی می کند و در تلگرام در خطوط مقدم نبرد، برای ارتباط استفاده میشود.

این اپلیکیشن توسط روس ها برای جستجوی اطلاعاتی فراتر از پیام های تلگرام استفاده می شود و همچنین به ابزار انتشار اطلاعات نادرست و همچنین گروه های هکرهای نظامی تبدیل گشته است.

این وضعیت سبب گشته است اوکراین، به فکر ممنوع کردن تلگرام بیافتد، مگر اینکه این شرکت، تغییرات خاصی را مانند دایر کردن یک دفتر در اوکراین و حذف محتوای نامطلوب یا گمراه کننده کاربران، اعمال نماید.

روسیه

روسیه برای مدت کوتاهی در سال ۲۰۱۸ به مدت دو سال پس از اینکه پاول دوروف به درخواست ها برای عرضه اطلاعات در ارتباط با برخی کاربران، عمل نکرد، تلگرام را ممنوع کرد. اما این ممنوعیت تاثیر چندانی نداشت و این اپلیکیشن به عنوان منبع اخبار برای بسیاری از مردم روسیه، شکوفا شد. با وجود ممنوعیت موقتی، دستگاههای دولتی مانند وزارت خارجه و ستاد ملی کووید ۱۹، کانال های رسمی در تلگرام دارند.

بلاروس

تلگرام برای اشتراک گذاری اطلاعات در ارتباط با اعتراضات ضد دولتی در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، ابزار مهمی در بلاروس بود. این پلتفرم، یکی از معدود اپلیکیشن های شبکه اجتماعی بود که در زمان مسدود شدن اینترنت به مدت سه روز در زمان انتخابات ریاست جمهوری، همچنان قابل دسترس بود. از زمان انتخابات، بلاروس، فهرستی از کانال های تلگرامی را منتشر نموده است که افراطی و ضد دولتی محسوب می شوند. عفو بین الملل اعلام نموده کاربرانی که به این کانال ها بپیوندند، با مجازات حداکثر هفت سال زندان روبرو خواهند شد.

چین

تلگرام از سال ۲۰۱۵، در چین مسدود شده است. رسانه های محلی گزارش کرده اند این اپلیکیشن، با حمله انکار سرویس (داس) به سرور خود روبر وشده که سبب گشته است سانسور شود. بعضی از کارشناسان اظهار کرده اند این حمله، به دست چین بهانه داد تا این اپلیکیشن را مسدود کند.

هند

درست یک روز پس از دستگیری دوروف، دولت هند اظهار داشت سرگرم تحقیقات در ارتباط با تلگرام بر سر نقش این اپلیکیشن در فعالیتهای خلاف مختلف است و بر اساس تحقیقات، ممنوعیت آن را بررسی خواهد نمود. این کشور شاهد موارد مختلف انتشار برگه های آزمون، توزیع هرزه نگاری کودکان، دستکاری قیمت سهام و باج گیری بوده است. مقامات هند در ژوئیه، یک برنامه دستکاری قیمت سهام را برملا کردند که در آن، مدیر یک کانال تلگرامی، بیشتر از ۲۰ هزار یورو برای دستکاری قیمت سهام یک شرکت تولیدکننده ورقه فولادی دریافت کرده بود.

همچنین، اپراتورهای مخابراتی در هند به تازگی، از رگولاتور این کشور خواستند اپلیکیشن های پیام رسان و مکالمه محبوب مانند واتس اپ، سیگنال و تلگرام تحت قانون جدید ارتباطات، ملزم شوند برای فعالیت، مجوز دریافت نمایند.

تایلند

تلگرام از سال ۲۰۲۰، به دلیل استفاده معترضان ضد دولتی از این اپلیکیشن، ممنوع گردید.



 


منبع:

0.0 / 5
115
1403/06/09
23:41:23
تگهای خبر: اپراتور , اپلیكیشن , ارتباطات , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی