دهقانی:

از تولید مقاله، به تولید فناوری و پتنت ارتقا یافته ایم

از تولید مقاله، به تولید فناوری و پتنت ارتقا یافته ایم به گزارش لینک بگیر، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در آیین افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار اظهار داشت: به علت کاهش تعداد مقالات، این گونه مطرح می شود که کشور گرفتار کاهش رشد علمی شده است؛ در حالیکه این اساسا یک اشتباه راهبردی است. دانشجویان و اساتید ما اگر در سالهای اخیر مثلاً ۱۰ مقاله منتشر می کردند هم اکنون ۲ مقاله منتشر و ۸ مقاله دیگر را به فناوری و پتنت تبدیل می کنند


به گزارش خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس،   روح الله دهقانی فیروزآبادی در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار که امروز در مصلی امام خمینی برگزار شد ضمن اشاره به همکاری معاونت علمی با وزارت علوم اظهار داشت: امروز تفاهمنامه ای با وزارت علوم منعقد گردید که در ارتباط با اجرای عملیاتی بند ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان است و پیشبینی می شود بر مبنای آن وزارت علوم شامل دانشگاه ها و مراکز پژوهشی هر سال حداقل ۲ هزار میلیارد تومان می تواند از محل اعتبار مالیاتی صنایع و شرکت ها صرف هزینه های پژوهش و فناوری شود. 
دهقانی ضمن اشاره به شاخصهای رشد علمی کشور اظهار داشت: امروز بیشتر از هر چیزی رشد علمی مورد بحث قرار دارد و یکی از ملاک های رشد علمی کشور تعداد دانشجو و یکی دیگر از ملاک ها بحث تعداد مقالات و کیفیت مقالات است.
وی اضافه کرد: سال های سال است که سنجش رشد علمی کشور بر مبنای تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، تعداد و کیفیت مقالات سنجیده می شود؛ شاهدیم که در سالهای اخیر رشد تولید بعضی از مقالات کاهش پیدا کرده است و بنابراین این گونه مطرح می شود که رشد علمی کشور کاهش پیدا کرده است در حالیکه این اساسا یک اشتباه راهبردی است.
دهقانی افزود: دانشجویان و اساتید ما اگر در سالهای اخیر مثلاً ۱۰ مقاله منتشر می کردند هم اکنون ۲ مقاله منتشر و ۸ مقاله دیگر را به فناوری و پتنت تبدیل می کنند که ماحصل آنرا در همین نمایشگاه ها شاهد می باشیم. 
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: یکی از ملاک های مهم در دنیا که مهم تر از مقاله و تعداد دانشجو به خصوص در حوزه های فناورانه، بحث هزینه های تحقیق و توسعه است؛ این که سرانه تحقیق و توسعه در هر کشور چقدر است، یکی از شاخصهای اندازه گیری رشد علمی در کشورها است.
دهقانی به آمار سهم تحقیق و توسعه برخی کشور از تولید ناخالص داخلی اشاره کرده و اظهار داشت: سرانه تحقیق و توسعه کشورهایی مثل آمریکا نسبت به تولید ناخالص داخلی 3.12 دهم درصد، چین 2.23 دهم درصد، ژاپن 2.23 دهم درصد،   آلمان 3.2 و کره جنوبی 4.7 دهم درصد است در حالیکه این عدد در کشور ما با وجود این که در سیاست های ابلاغی رهبری در سال ۹۳ در افق۱۴۰۴، ۴ درصد پیشبینی شده اما حداکثر به ۸ دهم درصد رسیده است. 
وی در ادامه به اهمیت بحث رشد سرمایه گذاری در قسمت تحقیق و توسعه اشاره نمود و اظهار داشت: برپایه سیاست های ابلاغی رهبری سهم تحقیق و توسعه تا سال ۱۴۰۴ باید به ۴ درصد برسد. متاسفانه درایران برخلاف رویه دنیا دو سوم هزینه های تحقیق و توسعه دولتی و یک سوم در ارتباط با بخش خصوصی می شود درحالی که در دنیا دو سوم هزینه های تحقیق و توسعه توسط کسب و کارها و بخش خصوصی تأمین می شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن تاکید بر این که از سال ۱۴۰۱ تمام توان خویش را برای اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان گذاشته ایم، بیان نمود: معتقدم اگر قانون جهش تولید دانش بنیان ۱۰ سال اجرایی شود، می تواند به معنای واقعی اقتصاد دانش بنیان و رسیدن به جی دی پی معنادار را محقق کند.
وی با بیان این که نسبت به سال قبل درخواست حمایت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه ۴۰۰ درصد رشد پیدا کرده است، اظهار داشت: در بند ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان به صراحت برنامه ریزی کرده که صنعت و شرکتهای دانش بنیان اعتبار مالیاتی خویش را در دانشگاه ها هزینه کنند و با پیگیری های انجام شده، شیوه نامه عملیاتی کردن این بند قانون، ۶ آذرماه مصوب و ابلاغ گردید.
دهقانی افزود: امکان ارسال درخواست جهت استفاده از اعتبار مالیاتی در تمام فصول سال و تأمین ۲۰ درصدی هزینه های سربار دانشگاه ها را از خصوصیت های این توافقنامه است و برپایه این همکاری مشترک، ملاک پذیرش تحقیق و توسعه ای بودن تاییدیه رئیس دانشگاه کافی است و برای هزینه های بدون سند هم پیشبینی شده که رئیس دانشگاه تصمیم گیری کند.
گفتنی است در این مراسم تفاهمنامه همکاری مشترکی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امضا رسید. این تفاهمنامه با دو هدف ارتقا نقش آفرینی موثر میان دانشگاه های برتر و معین استان ها در اجرای طرح های تحقیق و توسعه صنعتی با استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانش بنیان و همکاری و تسهیل گری در جهت جلب همکاری صنایع با دانشگاه ها در جهت عقد قرار داد 
با امضا این تفاهمنامه پیشبینی می شود در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به میزان حداقل ۲۰ هزار میلیاردریال قرارداد تحقیق و توسعه میان دانشگاه ها و صنعت منعقد گردد.
همچنین در حاشیه نمایشگاه امروز توافقی بین ایران خودرو و وزارت علوم هم انجام شد که طبق این توافق، درگاه ایران خودرو در نظام ایده ها و نیازها (نان) گشوده شد.
ت 3324


0.0 / 5
312
1402/09/21
13:43:58
تگهای خبر: تحقیقات , تولید , دانش , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی