حل مشکل مقاومت به آنتی بوتیک با بهره گیری از معده وزغ!

حل مشکل مقاومت به آنتی بوتیک با بهره گیری از معده وزغ! لینک بگیر: یکی از پژوهشگران ایرانی با الهام از سازوکارهای بدن موجودات زنده به مبارزه با یکی از اشکالات انسان، یعنی مقاومت به آنتی بیوتیک پرداخته و در این راه از نانوالیاف نیز بهره برده است


به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بررسی مشکلات علم پزشکی همچون مقاومت به آنتی بیوتیک ها، به یکی از چالش های مهم پژوهشگران در همه رشته ها تبدیل گشته است و اهتمام در بررسی و پیداکردن راه چاره آن دارند.
«تولید نانوالیاف ضدمیکروبی حاوی پپتید بوفورین I نوترکیب (بیان شده در سیستم دو سیسترونی مزدوج) به روش الکتروریسی و بررسی خاصیت های آن» عنوان طرحی است که سحر روشنک در قالب رساله دکتری با راهنمایی فخری شهیدی به انجام رسانده و در انجام این طرح از حمایت های بنیاد ملی علم ایران نیز بهره برده است.
سحر روشنک که دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی - میکروبیولوژی مواد غذایی از دانشگاه فردوسی مشهد، کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی - میکروبیولوژی مواد غذایی از دانشگاه صنعتی اصفهان و کارشناسی علوم و صنایع غذایی از دانشگاه آزاد خوراسگان دارد درباره ایجاد ایده این طرح اظهار داشت: قبل از این روی ترکیبات زنده میکروبی تحقیق می کردم و متوجه شدم قورباغه ها با وجود آنکه در یک محیط آلوده زیست می کنند، بیماری نمی گیرند. در کنار این موجودات، وزغ ها هم درون معده شان، محتویاتی دارند که باز هم در مقابل بیماریها از آنها دفاع می کند. بنا بر این به بررسی این مساله تحقیقاتی پرداختم.
این پژوهشگر افزود: ایمنی غذا یک مسئله جهانی است که نتایج مهمی در سلامت انسان دارد. مواد غذایی ناایمن سالانه سبب بیماری حداقل دو میلیارد نفر در سرتاسر جهان شده و می تواند کشنده باشد. افزایش نگرانی نسبت به نگهدارنده های مصنوعی، شیوع پاتوژن های ناشی از غذا که مقاوم به آنتی بیوتیک ها هستند و افزایش تقاضای مصرف کنندگان جهت استفاده از مواد غذایی طبیعی، از چالش هایی است که در صنایع غذایی به وجود آورده است.
وی افزود: بنا بر این به کارگیری پروتئین های نوترکیب در مهار پاتوژن ها موردتوجه خاص پژوهشگران حوزه ایمنی مواد غذایی بوده و قدم های مؤثری دراین زمینه برداشته شده است. همین طور با یافتن منابع جدید کم خطرتر از مواد سنتزی و شیمیایی نظیر نگهدارنده های غذایی در مهار پاتوژن های غذایی، تمرکز بر روی سیستم های تولیدی کم خطر با مزایای نسبی بیشتر، نیز بیش از قبل مورد توجه قرار گرفته است.
این محقق در ادامه اشاره کرد: مقاومت به آنتی بیوتیک یکی از اشکالات امروز ماست و می توان با کمک میکروارگانیسم هایی که درون معده وزغ است، این مشکل را تا حدودی بر طرف کرد. همین طور از نانوالیاف کمک گرفتم تا مشکلات ناشی از قرارگرفتن این مواد در دمای محیط حل شود.
روشنک در تعریف نانوالیاف ها نیز توضیح داد: نانوالیاف به طور معمول به عنوان الیافی با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر تعریف می شوند. زمانی که قطر الیاف پلیمری از میکرومتر به نانومتر کاهش پیدا کند، خصوصیات جالب توجهی در آن ظاهر می شود که از آن جمله می توان به بزرگ شدن نسبت سطح به حجم، افزایش قابلیت انعطاف پذیری در گروههای عاملی سطحی و عملکرد مکانیکی عالی مانند سختی و قدرت کشسانی اشاره نمود.
وی در ادامه اظهار داشت: در نتیجه هدف از تعریف این پروژه، ارائه روشی جدید در راستای بهینه سازی تولید پپتید ضدمیکروبی بوفورین I نوترکیب و کاهش هزینه های تولید این پپتید و سایر پپتیدهای مشابه بوده که نه فقط امکان استفاده آنرا به عنوان یک ترکیب ضدمیکروبی فعال و مؤثر در صنایع غذایی فراهم می کند؛ بلکه می تواند قدم بزرگی در راستای تسهیل استفاده از آن در درمان انواع بیماریهای در رابطه با میکروارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک، حامل های درون سلولی داروها باشد.
روشنک افزود: تولید نانوالیاف حاوی پپتید و بررسی خصوصیات آن و معرفی نانوالیاف به عنوان جایگزین نگهدارنده های شیمیایی یا روش های فیزیکی نگهداری مواد غذایی برای مهار میکروارگانیسم های عامل عفونت و مسمومیت ناشی از مواد غذایی از دیگر اهداف انجام این طرح بوده است.
این محقق درباره ی چالش های موجود در انجام طرح اظهار داشت: برای انجام این تحقیق، فقط نمی توانستم از امکانات موجود در ایران بهره ببرم؛ چون تحریم ها سبب شده بود تا تعدادی از مواد و تجهیزات آزمایشگاهی در دسترس نباشند، به همین دلیل از فرصت مطالعاتی در دانمارک هم بهره بردم و تحقیقاتم را در آنجا نیز ادامه دادم.
روشنک در آخر اشاره کرد: تهیه مواد اولیه، انتقال وجه به شرکت های خارجی، هزینه های بالای تجهیزات آزمایشگاهی و آزمون ها، وجود مواد آزمایشگاهی تقلبی و البته خرابی تجهیزات همچون مشکلاتی بود که با آنها در انجام این طرح مواجه بودم.




منبع:

0.0 / 5
364
1402/06/29
09:15:13
تگهای خبر: تحقیقات , تولید , دانش , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی