اینترنت ماهواره ای استارلینک از ابتدا تا امروز

اینترنت ماهواره ای استارلینک از ابتدا تا امروز لینک بگیر: این روزها بحث حول محور اینترنت ماهواره ای استارلینک داغ است و پرسش های زیادی در این مورد مطرح می شود. اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست؟ چه فرقی با سایر انواع اینترنت دارد؟ سرعت آن چقدر است و چطور میتوان به آن متصل شد؟



به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا، هدف پروژه اینترنت ماهواره ای استارلینک(Starlink) که زیر نظر شرکت اسپیس ایکس(SpaceX) متعلق به ایلان ماسک(Elon Musk) اداره می شود، رساندن اینترنت پر سرعت به خیلی از نقاط جهان به ویژه مناطقی است که تا قبل از این دسترسی به شبکه اینترنت در آنها ممکن نبوده است. ایده ی استفاده از ماهواره ها برای اتصال به شبکه ی جهانی اینترنت، موضوع جدیدی نیست بطوریکه در اوایل دهه ۹۰ شرکت "Teledesic" برای انجام چنین کاری راه اندازی شد. این شرکت و شرکت های مشابه هنگامی که بعد از ارسال ماهواره های زیاد همچنان با مشکل اتصال ضعیف مواجه بودند، ورشکست شدند. با این وجود پروژه استارلینک تفاوت های چشم گیری نسبت به سایر پروژه ها دارد که همچون ی آنها می توان به هزینه کمتر ارسال ماهواره ها به مدار، سرعت بیشتر و کاهش تاخیر در برقراری ارتباط اشاره نمود.


شرکت اسپیس ایکس پروژه اینترنت ماهواره ای خودرا با شروع به کار تاسیسات توسعه ماهواره ای اسپیس ایکس در ژانویه سال ۲۰۱۵ کلید زد که البته در آن زمان هنوز نامی نداشت. این شرکت تنها با ۶۰ مهندس آغاز به کار کرد تا آن زمان که در ژانویه سال ۲۰۱۷ تاسیسات دومی نیز به اجرای این برنامه اختصاص داده شد. در ماه آگوست سال ۲۰۱۸ اسپیس ایکس تمامی مراکز خودرا ادغام کرد تا علاوه بر تحقیق و توسعه بر ساخت ماهواره ها تمرکز کند. ماسک در ابتدا اعلام نموده بود که مقرر است ۴۰۰۰ ماهواره به مدار زمین ارسال شود و دو نمونه اولیه این ماهواره ها در ماه فوریه سال ۲۰۱۸ به مدار پرتاب شدند.
باید اشاره کرد که ایلان ماسک سایر ماهواره های استارلینک خودرا بصورت گروهی و در تعداد بالا به مدار می فرستد و نخستین مجموعه ی ۶۰ عددی از ماهواره های استارلینک در ماه مه سال ۲۰۱۹ سوار بر موشک فالکون ۹ همین شرکت به مدار پرتاب شدند و در فاصله ی ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفتند. این مدار به قدری پایین است که ماهواره ها زمانی که از کار بیفتند توسط کشش سطی زمین به سمت جو کشیده می شوند و تبدیل به زباله فضایی نمی شوند. در آخر سال ۲۰۱۹ اسپیس ایکس از ۶۰ ماهواره ای که به مدار رفته بودند توانست با ۵۷ مورد ارتباط برقرار کند. از این تعداد ۴۵ مورد به ارتفاع مداری ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین رسیدند در صورتیکه پنج مورد همچنان اوج می گرفتند، پنج مورد پیش از افزایش ارتفاع مورد بررسی بودند و قرار بود دو مورد به سرعت از مدار خارج شده و وارد جو شوند تا روند بازگشت ماهواره ها به زمین آزمایش شود.
ایلان ماسک هم اکنون هدف خودرا برای ارسال تنها ۴۰۰۰ ماهواره به مدار تغییر داده و می خواهد این منظومه ماهواره ای را بیش از این تعداد گسترش دهد. تا این لحظه مقرر است ۱۲ هزار ماهواره استارلینک به مدار پرتاب شود و این احتمال وجود دارد که تعداد ماهواره های ارسالی تا ۴۲ هزار عدد گسترش یابد.



چند ماهواره استارلینک تا حالا به فضا پرتاب شده است؟
تا ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲، شرکت اسپیس ایکس بیش از ۲۳۰۰ ماهواره استارلینک را به مدار پرتاب کرده و بیش از ۵۰۰ هزار کاربر فعال در سراسر جهان دارد. تازه ترین مجموعه از ماهواره های استارلینک در روز ۲۰ اکتبر(۲۸ مهر) به مدار رفتند. در این ماموریت ۵۴ استارلینک دیگر به مدار زمین رسید.



تفاوت اینترنت استارلینک با اینترنت فیبر نوری چیست؟
تا قبل از این که اینترنت های ماهواره ای پا به عرصه بگذارند، شبکه اینترنت فیبر نوری تازه ترین و پیشرفته ترین اینترنت پهن باند بوده است. اینترنت فیبر نوری برای انتقال جریان داده از نور استفاده می نماید. این کار با بهره گیری از دو لایه شیشه و قانون شکست نور به انجام می رسد. فیبرهای نوری برخلاف سیم های مسی محدودیتی در پهنای باند ندارند و برابر پوسیدگی مقاوم هستند.
بااینکه سلطنت اینترنت فیبری ممکنست رو به انتها باشد اما استارلینک در مقایسه با اینترنت فیبری زمانی که صحبت از نرخ «تاخیر» می شود، عملکرد ضعیف تری دارد. تاخیر مدت زمانی است که طول می کشد تا سیگنال از دستگاه شما به سرور رفته و بازگردد که با واحد میلی ثانیه اندازه گیری می شود. سرعت تاخیر در اینترنت فیبر نوری حدود ۲۰ تا ۳۰ میلی ثانیه است و تاخیر استارلینک هم اکنون بیشتر است. با این وجود انتظار می رود تاخیر اینترنت ماهواره ای استارلینک در آینده به کمتر از ۲۰ میلی ثانیه کم شود و به ۱۰ میلی ثانیه نیز برسد.
استارلینک مزیت قابل توجه دیگری نسبت به اینترنت فیبر نوری دارد. از آن جا که کابل های این نوع از اینترنت به زمین متصل نبوده و وابستگی به زمین ندارند بدین سبب می توان از آنها برای مناطق دور از دسترس و روستایی استفاده نمود. و علاوه بر آن برای دسترسی به اینترنت های ماهواره ای به زیرساخت های خاصی نیاز نخواهد بود.
با این وجود اینترنت ماهواره ای در مقایسه با اینترنت فیبر نوری از پدیده های آب و هوایی در امان نخواهد بود و شراره های خورشیدی، شرایط جوی و حتی زباله های فضایی می توانند بر اتصال به اینترنت ماهواره ای اثر بگذارند در نتیجه در این مورد اینترنت فیبرنوری قابل اطمینان تر است اما باید به یاد داشت که قابلیت دسترسی از محلهای مختلف به اینترنت های ماهواره ای بیشتر است.



سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک چقدر است؟
استارلینک داده ها را با سرعتی تا ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه منتقل می کند و اسپیس ایکس می خواهد سرعت انتقال داده را در آینده افزایش دهد. باتوجه به سرعت سنجی که بتازگی بر اینترنت استارلینک انجام شده، این شبکه ماهواره ای بیشترین سرعت متوسط دانلود را در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ ثبت نمود و به سرعت ۱۶۰ مگابایت بر ثانیه در لیتوانی دست یافت. این شبکه ی اینترنتی در ایالات متحده آمریکا ۹۱ مگابایت بر ثانیه، در کانادا ۹۷ مگابایت بر ثانیه و در استرالیا ۱۲۴ مگابایت بر ثانیه بوده است.



اینترنت ماهواره ای استارلینک در کشتی و هواپیما
بااینکه خیلی از مسافران کشتی های تفریحی در طول سفر خود زیاد با تلفن همراه کار نمی کنند اما دسترسی به اینترنت قابل اطمینان برای آن دسته از مسافرانی که ممکنست نیاز باشد در طول سفر به محل کار خود متصل باشند بر اهمیت وجود اینترنت در چنین مکان هایی می افزاید.
بااینکه خیلی از کشتی های تفریحی بوسیله ماهواره ها به اینترنت متصل می شوند اما اگر کشتی در راه مستقیم با ماهواره نباشد ممکنست این اتصال قطع شود.
استارلینک در صفحه رسمی خود تصویری از میزان پوشش دهی آب های کره ی زمین قرار داده است


منبع:

0.0 / 5
349
1401/08/18
07:50:11
تگهای خبر: اینترنت , تلفن همراه , دستگاه , سرور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی