رژیم غذایی گیاهی می تواند خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را کم کند

رژیم غذایی گیاهی می تواند خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را کم کند به گزارش لینک بگیر بررسی جدید پژوهشگران ˮدانشگاه هارواردˮ نشان داده است که رژیم غذایی گیاهی می تواند در کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو موثر باشد.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از مجله "دیابتولوژیا"(Diabetologia)، پژوهشی که در "دانشگاه هاروارد"(Harvard University) انجام شده است، نشان داده است که مصرف غذاهای گیاهی سالم همچون میوه ها، سبزیجات، خشکبار، قهوه و حبوبات، با کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو در افرادی که عمدتا سالم هستند، در ارتباطست. این پژوهش، از نقش مواد غذایی گیاهی در جلوگیری از دیابت پشتیبانی می کند.
هدف از این پژوهش که به سرپرستی "فرانک هو"(Frank Hu) و همکارانش در بخش تغذیه دانشگاه هاروارد انجام شده است، شناسایی متابولیت های در رابطه با رژیم غذایی گیاهی و بررسی ارتباط میان آنها و خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو است.
متابولیت، ماده ای است که توسط فرآیندهای شیمیایی حاضر در یک موجود زنده مورد استفاده قرار می گیرد یا تولید می شود و شامل تعداد زیادی از ترکیبات موجود در غذاهای متعدد و همینطور تنوع پیچیده مولکول هایی است که در نتیجه تجزیه و تبدیل آن ترکیبات جهت استفاده توسط بدن ایجاد می شوند.
تفاوت در ترکیب شیمیایی غذاها به این معناست که رژیم غذایی افراد باید در مشخصات متابولیت آنها منعکس شود. پیشرفت های اخیر در این حوزه، عصر جدیدی از پژوهش در مورد تغذیه را شروع کرده اند. "متابولومیکس"(Metabolomics)، بعنوان تجزیه و تحلیل جامع و شناسایی همه متابولیت های موجود در یک نمونه بیولوژیکی تعریف می شود.
بیشتر از ۹۰ درصد موارد مبتلا شدن به دیابت، نوع دو آنرا شامل می شوند و این وضعیت، تهدیدی بزرگ برای سلامتی مردم در سرتاسر جهان است. شیوع جهانی این بیماری در بزرگسالان، در کمتر از دو دهه، بیشتر از سه برابر شده است. موارد مبتلا شدن از حدود ۱۵۰ میلیون در سال ۲۰۰۰، به بیشتر از ۴۵۰ میلیون در سال ۲۰۱۹ رسیدند و پیشبینی می شود که در سال ۲۰۴۵ به حدود ۷۰۰ میلیون افزایش یابند.
بار دیابت نوع دو بر سلامت جهانی، با عوارض مختلف ناشی از این بیماری همراه می باشد که هم بیماری های قلبی-عروقی و هم "ﻣﺎﻛﺮوواﺳﻜﻮﻻر"(macrovascular) را به دنبال دارد که به کلیه ها، چشم ها و سیستم عصبی صدمه می رساند. اپیدمی دیابت در درجه اول ناشی از رژیم های غذایی ناسالم، داشتن اضافه وزن یا چاقی، استعداد ژنتیکی و سایر عوامل سبک زندگی مانند ورزش نکردن است. رژیم های غذایی گیاهی، بخصوص رژیم های سالم سرشار از غذاهای با کیفیت مانند غلات، میوه ها و سبزیجات، با خطر کمتر مبتلا شدن به دیابت نوع دو مرتبط هستند اما مکانیسم های اساسی دخیل در این فرایند، به صورت کامل شناخته نشده اند.
این گروه پژوهشی، تجزیه و تحلیلی را روی نمونه های پلاسمای خون و رژیم غذایی ۱۰ هزار و ۶۸۴ شرکت کننده انجام دادند. شرکت کنندگان عموما سفیدپوست، میانسال و با میانگین سنی ۵۴ سال بودند. شرکت کنندگان در این پژوهش، "پرسش نامه های بسامد غذا"(FFQs) را تکمیل کردند که با عنایت به پایبندی آنها به سه رژیم غذایی گیاهی رتبه بندی شد. این سه رژیم غذایی، یک "شاخص کلی رژیم غذایی گیاهی"(PDI)، یک "شاخص رژیم غذایی سالم مبتنی بر گیاه"(hPDI) و یک "شاخص رژیم غذایی گیاهی ناسالم"(uPDI) را در بر داشتند.
این پژوهش نشان داد افرادی که طی دوره پیگیری به دیابت مبتلا شدند، در مقایسه با شرکت کنندگانی که به این بیماری مبتلا نشدند، کمتر از غذاهای گیاهی سالم استفاده می نمایند. علاوه بر این، آنها میانگین شاخص توده بدنی بالاتری داشتند، احتمال داشتن فشار خون و سطوح بالای کلسترول در آنها بیشتر بود، بیشتر از داروهای فشار خون و کلسترول استفاده می کردند، سابقه خانوادگی دیابت بیشتر و فعالیت بدنی کمتری داشتند.
داده های متابولومیکس نشان داد که رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه، با مشخصات منحصربه فرد چندمتابولیتی مرتبط هستند و این الگوها به صورت قابل توجهی بین رژیم های غذایی سالم و ناسالم گیاهی متفاوت هستند.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که بعد از تنظیم سطوح "تریگونلین"(Trigonelline)، "هیپورات"(Hippurate)، "ایزولوسین"(Isoleucine) و چندین متابولیت دیگر، ارتباط بین رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه و دیابت نوع دو تا اندازه زیادی ناپدید شد. این نشان داده است که آنها امکان دارد نقشی کلیدی در ارتباط رژیم های غذایی و دیابت بر عهده داشته باشند. بعنوان نمونه، تریگونلین در قهوه یافت می شود و اثرات مفیدی بر مقاومت نسبت به انسولین در آزمایش های حیوانی نشان داده است؛ در حالیکه سطوح بالاتر هیپورات با کنترل بهتر قند خون، افزایش ترشح انسولین و کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت مرتبط می باشد. نظر پژوهشگران این است که این متابولیت ها می توانند بیشتر مورد بررسی قرار بگیرند و امکان دارد توضیحاتی را در مورد اینکه رژیم های غذایی گیاهی چگونه می توانند تاثیر مفیدی بر خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو داشته باشند، عرضه کنند.
پروفسور هو اظهار داشت: باآنکه به دشواری میتوان نقش تک تک غذاها را در بروز دیابت نشان داد اما متابولیت های حاصل از مصرف غذاهای گیاهی غنی از "پلی فنل"(Polyphenols) مانند میوه ها، سبزیجات، قهوه و حبوبات، همگی با رژیم غذایی سالم گیاهی مرتبط هستند و خطر مبتلا شدن به دیابت را کم می کنند.
پژوهشگران نتیجه گرفتند که یافته های این پژوهش، از نقش سودمند رژیم های غذایی گیاهی سالم در جلوگیری از دیابت حمایت می کنند و بینش های جدیدی را برای پژوهش های آینده عرضه می دهند. یافته های به دست آمده در مورد متابولیت ها هم اکنون جالب هستند اما برای تایید نقش علت و معلولی آنها در پیوند میان رژیم غذایی گیاهی و خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو، بررسی بیشتری مورد نیاز است.



0.0 / 5
418
1401/01/22
16:17:32
تگهای خبر: تولید , دانش , شركت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی