جمع آوری نخستین زباله فضایی توسط فضاپیمای آهن ربایی!

جمع آوری نخستین زباله فضایی توسط فضاپیمای آهن ربایی! به گزارش لینک بگیر فضاپیمای شرکت خصوصی ˮاسترو اسکیلˮ(Astroscale) که به جمع آوری زباله های فضایی می پردازد برای نخستین بار موفق به جمع آوری شبیه ساز زباله فضایی خود در مدار شد.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، زباله های فضایی یکی از اشکالات جدی در فضا هستند. گسترش بقایای ماهواره های فرسوده و سایر موارد شناور در فضا، مدار زمین را برای فضاپیماهای فعال که با سرعت زیاد در حرکتند تبدیل به محیطی خطرناک کرده است.
در سالهای اخیر چندین پیشنهاد برای مقابله با این معضل عرضه شده است. همچون این پیشنهادات میتوان به اتصال دستگاهی برای افزایش کشش جوی بر روی ماهواره ها و دستگاههای جمع آوری کننده زباله فضایی اشاره نمود.
یکی از اشکالات اساسی این است که ماهواره ها یا سایر اجسام فضایی هیچ برقی ندارند و از کنترل خارج شده اند.
فضاپیمای آزمایشی "ELSA-d" شامل یک ماژول ۱۷۵ کیلوگرمی است که به پاکسازی زباله های فضایی می پردازد و همینطور یک ماژول ۱۷ کیلوگرمی که نقش زباله فضایی را ایفا می کند. "ELSA-d" مقرر است با کمک سیستم مغناطیسی خود به جمع آوری زباله های فضایی بپردازد.
این فضاپیما در روز ۲۲ مارس ۲۰۲۱ از پایگاه فضایی بایکونور به فضا پرتاب شد و در مدار ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفت. این ماهواره که حالا در مرحله ۳a آزمایش قرار دارد موفق به اثبات توانایی خود در ضبط و رهاسازی مکرر شبیه ساز زباله فضایی شده است.
در آزمایشی که در روز ۲۵ اوت انجام گرفت ماژول اصلی مکانیسم جمع آوری زباله فضایی خویش را گسترش داد. زباله فضایی شبیه سازی شده چندین بار از آن جدا شد و باردیگر به این ماهواره وصل شد. گروه هدایت کننده این مأموریت در زمین روند انجام این عملیات را نظارت کردند و سنسورهای محل اتصال را کالیبره کردند.
این پروژه مقرر است بزودی وارد فاز ۳b شود که طی آن ماهواره "ELSA-d" به صورت خودکار مانور جمع آوری زباله فضایی را اطراف این شبیه ساز که بی حرکت مانده است اجرا می کند سپس در مرحله ی بعد ماژول اصلی باید شبیه ساز زباله فضایی را درحال حرکت جمع آوری کند. در فاز پنجم این آزمایش، "ELSA-d" به سمت شبیه ساز زباله فضایی رفته و آنرا مورد بازرسی قرار می دهد در نهایت این فضاپیما همراه با ماهواره شبیه ساز به سمت جو زمین بازمی گردند و قبل از رسیدن به جو سوخت و مایع باتری خویش را تخلیه می کنند.
طبق گفته ی آژنس فضایی اروپا ۳۴ هزار قطعه ی بزرگ تر از چهار اینچ و ۱۳۰ هزار قطعه ی کوچک تر در فضا وجود دارد و تخمین زده می شود این مقدار ناشی از ۵۶۰ برخورد، انفجار و شکسته شدن باشد.




منبع:

0.0 / 5
625
1400/06/11
10:40:32
تگهای خبر: باتری , دستگاه , شركت , ماهواره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی