جهان برای مقابله با كرونا از چه فناوری هایی كمك گرفته است؟

جهان برای مقابله با كرونا از چه فناوری هایی كمك گرفته است؟ لینك بگیر: حدود یك ماه است كه افراد برخی كشورهای جهان به كروناویروس كه حالا ˮCOVID-19ˮ نام گرفته، مبتلا شده اند و تابحال دارو یا واكسن خاصی برای درمان این بیماری توسعه داده نشده است.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، تاكنون ۸۰ هزار فرد در جهان به كرونا ویروس كه حالا با نام "كووید ۱۹" (COVID-۱۹) شناخته می شود، مبتلا شده اند و در این میان حداقل ۱۷۰۰ كادر پزشكی در چین نیز مبتلا به آن شده اند. تابحال نزدیك به ۲۵۰۰ نفر بر اثر این ویروس جان خودرا از دست داده اند.
بعد از شیوع ویروس كرونا در خیلی از كشورهای جهان، صدها ربات در بیمارستان ها، ساختمان های اداری و فرودگاه های سراسر جهان مستقر شده اند تا بتوانند به متخصصان در پیش گیری از این بیماری كمك كنند. طی این خبر می خواهیم فناوری هایی را كه كشورهای مختلف برای مبارزه با این ویروس مرگبار از انها استفاده می نمایند، معرفی نماییم.

كمك گرفتن از پهپادها


با شیوع ویروس كرونا در سراسر چین، برنامه های جدیدی برای پیش گیری از مبتلاشدن به این ویروس در نظر گرفته شده است. مقامات چین، پهپادها را در سطح این كشور به كار گرفته اند تا افرادی كه بدون ماسك از خانه بیرون می آیند، شناسایی كنند. چین برای پیش گیری از گسترش ویروس كرونا، پهپادهایی را به كار گرفته تا استفاده از ماسك را به مردم گوشزد كنند. پهپادهایی كه در نواحی شهری و بر فراز جمعیت به پرواز درمی آیند، می توانند به مردم آگهی دهند كه یا از ماسك استفاده كنند و یا از خانه بیرون نیایند. هنگامی كه پهپادها به افراد بدون ماسك می رسند، صدایی به آنها آگهی می دهد.

استفاده از یك اپلیكیشن خاص


اپلیكیشنی در چین طراحی شده كه مدعی است به كاربر اجازه می دهد متوجه شود آیا در نزدیكی فردی كه به كروناویروس مبتلا است، قرار دارد یا خیر؟
چین برای جلوگیری از گسترش كروناویروس، اپلیكیشنی طراحی نموده كه به كاربران امكان می دهد تا تشخیص دهند كه در معرض این ویروس قرار دارند یا خیر.
این اپلیكیشن موسوم به "ردیاب تماس نزدیك" (close contact detector)، طوری طراحی شده كه خطر تماس كاربران با كروناویروس را برمبنای میزان نزدیكی آنها با افراد مبتلا به این بیماری و یا مشكوك به مبتلاشدن مورد بررسی قرار می دهد.
كاربران جهت بررسی وضعیت خود، باید یك كیوآر كد را با استفاده از اپلیكیشن هایی مانند "علی پی"(Alipay)، "وی چت"(WeChat) یا "كیوكیو"(QQ)، در تلفن همراه خود اسكن كنند. بعد از ثبت اپلیكیشن در تلفن همراه، باید نام كاربر و شماره شناسایی وی در آن وارد شود. هر تلفن همراه می تواند وضعیت سه نفر را مورد بررسی قرار دهد.
در گزارش مربوط به این اپلیكیشن، جزئیات مربوط به چگونگی عملكرد آن مشخص نشده، اما در تعریف آن آمده است كه وقتی كاربر فاقد محافظت كافی باشد و در تماس نزدیك با شخصی قرار بگیرد كه نشانه های مبتلاشدن به كروناویروس را دارد، آگهی می دهد.
تعریف تماس نزدیك، شامل افرادی می شود كه با یكدیگر همكار یا همكلاس هستند و یا در یك خانه زندگی می كنند. علاوه بر این، كادر پزشكی كه با بیماران مبتلا به كروناویروس در تماس هستند و یا مسافرانی كه حمل و نقل انبوه را تجربه می كنند نیز در معرض مبتلاشدن قرار دارند.

كمك گرفتن از هوش مصنوعی


شركت "علی بابا"(Alibaba) كه غول فناوری چینی هاست، یك سیستم "هوش مصنوعی" راه اندازی نمود كه می تواند افرادی كه تب دارند را شناسایی كند.
فناوری هوش مصنوعی تازه راه اندازی شده توسط شركت "علی بابا" می تواند مسافرانی كه بدون ماسك هستند و یا تب دارند را شناسایی كند.
هدف از ساخت این سیستم هوش مصنوعی، انجام اقدامی برای كنترل "كروناویروس" است.
این سیستم هوش مصنوعی مبتنی بر فناوری هایی از قبیل تصویربرداری حرارتی برای تشخیص تب ازراه دور است.
میزان خطای سیستم در تشخیص تب با تماس غیر مستقیم هم تنها ۰.۳ درجه سانتی گراد است.
"یون تائو"(Yun Tao)، مهندس الگورتیم شركت "علی بابا" اظهار نمود: زمانی كه یك فرد، مشكوك به داشتن تب باشد، سیستم مذكور بطور خودكار به كارمندان آگهی می دهد و به سرعت مكان مسافر را پیدا می كند.
مقرر است این سیستم هوش مصنوعی در مراحل نخست در بعضی از فروشگاه های زنجیره ای علی بابا و بعد از آن در مكان های عمومی بیشتری همچون بیمارستان ها، ایستگاه های راه آهن و مترو به كار گرفته شود.
رونق فناوری های گوناگون در چین سبب شده كه این كشور از موجی از نوآوری های فناورانه برای نبرد با كروناویروس از كیت های آزمایشی سریع گرفته تا ردیاب های جدید دما استفاده نماید.
علاوه بر علی بابا، خیلی از شركت های فناوری دیگر در چین هم سیستم های هوش مصنوعی غربالگری تب را توسعه داده اند.

كمك گرفتن از تلفن همراه


یكی از مهمترین وسایل برای شناسایی افراد مبتلا به این ویروس دماسنج است و چك كردن معمولاً با قرار دادن آن در مقابل پیشانی هر فرد انجام می شود. اما این روش جالبی نیست، چونكه نه تنها وقت گیر است؛ بلكه سبب می شود افراد كنار یكدیگر جمع شوند و این كار احتمال انتقال ویروس را زیاد می كند.
به تازگی، سیستم های جامع اطلاعات سلامت سنگاپور(IHIS) و شركتی به نام "كرونی كر"(KroniKare) یك سیستم جدید غربالگری برای سنجش تب مسافران توسعه داده اند كه این سیستم مجهز به یك تلفن هوشمند و دوربین های حرارتی و لیزری است و توسط آنها قادر به اندازه گیری دمای بدن افراد است. این فناوری می تواند سرعت عبور مسافران در مراكز و مكان های مختلف را افزایش دهد و امكان انتقال ویروس را كم كند.
سیستم مذكور "آی ترمو"(iThermo) نام دارد و درون این سیستم یك تلفن هوشمند تعبیه شده است و می توان سیستم مذكور را بر روی درب ورودی مراكز مختلف نصب كرد.
سیستم مذكور با كمك فناوری هوش مصنوعی حتی قادر به اندازه گیری دمای بدن افرادی كه كلاه، عینك و ماسك صورت پوشیده اند نیز است.
هنگامی كه افراد از كنار این سیستم عبور می كنند، دوربین های حرارتی و لیزری این سیستم با دیدن پیشانی افراد دمای بدن آنها را اندازه می گیرند.
سیستم مورد اشاره تابحال در دو بیمارستان سنگاپور مورد آزمایش قرار گرفته است و اگر شیوع این ویروس همچنان ادامه داشته باشد، احیانا سیستم آی ترمو در تمام مكان ها نصب خواهد شد تا توسط آن بتوانند افراد مبتلا به ویروس كرونا را از افراد سالم جدا كنند.

كمك گرفتن از رباتها


در كوشش برای به حداقل رساندن تماس بین افراد، دستگاه های مجهز به فناوری هوش مصنوعی كه دارای تجهیزاتی همچون چند دماسنج و دوربین هستند، علایم حیاتی بیماران را اندازه گیری می كنند و به پزشكان كمك می كنند تا افراد مبتلا به این ویروس را سریع تر شناسایی كنند. علاوه بر شناسایی سریع تر، این دستگاه ها یك مزیت دیگر نیز دارند و آن این است كه سبب می شوند پزشكان ارتباط مستقیم با بیماران مبتلا به كروناویروس نداشته باشند. این ربات ها كارهای دیگری نیز انجام می دهند كه می توان به ضد عفونی كردن اتاق های بیمارستان و حتی هواپیماها نیز اشاره نمود.
یكی از این رباتها، رباتی به نام "تمی"(Temi) است كه می تواند میزان ارتباط مستقیم پزشكان با بیماران مبتلا به كروناویروس را به حداقل برساند. "تمی" دارای سه پای بلند است و مجهز به صفحه نمایش لمسی، فناوری صوتی الكسا آمازون، سیستم صوتی داخلی، محلی برای شارژ تلفن ها و یك سیستم ناوبری خودكار است كه به او اجازه می دهد تا بدون برخورد با موانع به راحتی حركت نماید. تابحال صدها ربات "تمی" در بیمارستان ها، فرودگاه ها و خانه های مراقبت از سالمندان قرار داده شده اند. بگفته "یوئلز"، این دستگاه همین طور در دفاتر سراسر چین مورد استفاده قرار می گیرد تا كاركنان آن دفاتر را روزانه مورد بررسی قرار دهد و درجه حرارت بدن آنها را اندازه گیری نماید تا دریابد آیا آنها تب دارند یا خیر. چونكه تب یكی از بارزترین علایم COVID-۱۹ است.
اگر فرد مذكور تب داشت، "تمی" كارمند را به مطب پزشك راهنمایی می كند تا از آلوده كردن دیگر همكارانش جلوگیری به عمل آورد.
علاوه بر این، ربات های حضور ازراه دور شركت "زنكس"(Xenex ) به نام "لایت استرایك"(LightStrike ) كه امكان برقراری ارتباط تصویری، نظارت و تحویل بی خطر مواد غذایی و دارو را فراهم می كنند و اتاق های بیمارستان ها را ضد عفونی می كنند، كمك ارزشمندی به پرسنل بیمارستان ها برای مقابله با ویروس COVID-۱۹ می كنند. ربات های این شركت در بیشتر از ۵۰۰ مركز درمانی در سراسر ایالات متحده در حال استفاده هستند. این ربات ها از زنون (گاز بی بو و پایدار) برای ایجاد یك اشعه فرابنفش شدید استفاده می نمایند كه موجب از بین رفتن باكتری ها، ویروس ها و قارچ ها در سطوح بیمارستان می شود.

بنابر گزارش ها، استفاده از این ربات در بیمارستان ها سبب از بین رفتن ۵۰ تا ۱۰۰ درصد باكتری های "كلستریدیوم دیفیسیل"(Clostridium difficile) و باكتری های "ام.آر. اس. ای"(MRSA) و عفونت محل جراحی(SSI) شده است. از آنجائیكه این ربات ها قابل حمل هستند، می توان آنها را در سراسر بیمارستان ها، آزمایشگاه و اتاق انتظار و حتی در آمبولانس استفاده نمود. آنها طی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قادر به ضدعفونی كردن اتاق بیماران هستند.

گوگل


گوگل به دنبال اعلام وضعیت اضطرار از جانب سازمان بهداشت جهانی برای بیماری كرونا، برای جستجوها در مورد ویروس كرونای جدید كه شیوع آن مردم و دولت های سراسر دنیا را نگران كرده است، سرویس آگهی را برای چنین جستجوهایی فعال كرد.
سازمان بهداشت جهانی(WHO) به علت وضعیت جدید به وجود آمده در مورد بیماری كروناویروس كه جهان را تحت تأثیر خود قرار داده است، وضعیت اضطراری جهانی اعلام نموده است. جای تعجب نیست كه این مساله موجب ترس و وحشت و البته سیل جستجوها در مورد این بیماری در گوگل شده است. بنابراین این غول فناوری با علم به اینكه می تواند نخستین تاثیر را روی مردم داشته باشد، سرویس آگهی اضطراری(SOS Alert) را برای چنین جستجوهایی فعال كرده است تا كاربران مستقیما به اطلاعاتی كه از طرف سازمان بهداشت جهانی و سایر منابع معتبر درباره این بیماری و شیوع آن انتشار یافته است، دست یابند و با مطالب دروغ و گمراه كننده مواجه نشوند.
گوگل و فیس بوك معمولاً سامانه های آگهی قرمز را باتوجه به فجایع طبیعی و انسانی راه اندازی می كنند. فیس بوك از شبكه اجتماعی خود استفاده می نماید تا به كاربران و دوستان شان اعلام كند كه در امنیت هستند. از جانب دیگر سرویس آگهی گوگل، به خصوص برای پایین آوردن پیوندهای مشكوك، اطلاعاتی را كه از منابع تأییدشده تهیه می شود، در اولویت منابع جستجو قرار می دهد. گوگل در توییتر اعلام نموده است كه به هر كسی كه می خواهد اطلاعاتی راجع به بیماری كرونا و كروناویروس یا مطالب در رابطه با آن جستجو كند، مطالب و منابعی از سازمان بهداشت جهانی نشان داده می شود. این موارد شامل وضعیت شیوع این ویروس و همین طور مشاوره در مورد چگونگی حفظ امنیت خود در مقابل آن است.

هر آنچه می بایست درباره ویروس كرونا بدانید


بتازگی افراد برخی مناطق كشور چین و برخی كشورهای دیگر به ویروسی به نام "كروناویروس"(coronavirus) مبتلا شده اند و این ویروس به قدری خطرناكست كه مقامات چین دستور قرنطینه چند شهر این كشور را صادر كرده بودند. شیوع این بیماری در "ووهان"، ششمین شهر پرجمعیت چین بوده است. حالا دانشمندان و خیلی از شركتهای زیست فناوری به شدت به دنبال دستیابی به یك واكسن برای ویروس خطرناك و در حال شیوع كرونای جدید هستند.

كروناویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند كه از ویروس سرماخوردگی معمولی تا سندرم حاد و شدید تنفسی یا همان SARS (سارس) را شامل می شوند. كروناویروس ها در سال ۱۹۶۵ كشف شدند و مطالعه بر روی آنها بطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت. مقامات چین بعد از انتشار این خبر در جهان، به سرعت كد ژنتیكی ویروس (توالی ژنوم ویروس جدید كرونا) را منتشر نمودند. كروناویروس ها دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را در انسان ها درگیر می كنند و عامل یك سوم سرماخوردگی های شایع هستند. بنابر گفته ها زمان و دوره كمون این بیماری بین ۱۴ تا ۲۰ روز است.
ساختار كروناویروس ها دارای یك ژنوم RNA معمولی است. افرادی كه همزمان دارای بیماری دیگری باشند و كودكان مبتلا به بیماری های قلبی، بیشتر در معرض خطر مبتلاشدن به كروناویروس ها هستند. معمولاً شدت سرماخوردگی كه كروناویروس عامل آن باشد، بیشتر است. كروناویروس ها كه بعد از راینو ویروس ها بزرگترین عامل مبتلاشدن به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار موجب سرماخوردگی می شوند. بااینكه كروناویروس ها بیشتر در حیوانات دیده می شوند، اما پنج نوع از آنها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار می دهند. تشخیص اینكه علت بیماری كروناویروس باشد یا خیر، كمی مشكل است؛ چونكه برخلاف راینو ویروس ها به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو می كنند. این ویروس همین طور از حیوانات به انسان قابل انتقال است. بیماری زایی این ویروس، سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می دهد و علایمی مشابه سرماخوردگی ساده بوجود می آورد. علائم ویروس كرونا شامل آبریزش بینی، سرفه و گلو درد است كه می تواند با سر درد و تب نیز همراه باشد و تا چند روز به طول می انجامد. در افرادی با نقص سیستم ایمنی، افراد مسن و كودكان این علائم می تواند شدیدتر شده و ذات الریه و برونشیت را ایجاد كند.
پژوهشگران چینی بتازگی اعلام نموده اند حیوانی به نام "پولك پوست" ممكنست علت شیوع بیماری "كروناویروس" باشد. پولك پوست یا پانگولین یا مورچه خوار پولك دار جانوری از راسته پولك پوست سانان "فولیدوتا"(Pholidota) است. در این راسته تنها یك خانواده یعنی پولك پوستان "مانیدا"(Manidae) قرار دارد كه به سه سرده "مانیس"(Manis)، "فاتاجینس"(Phataginus) و "اسموتسیا"(Smutsia) تقسیم می شود. در سرده مانیس چهار گونه پانگولین حضور دارند كه همگی بومی شرق آسیا هستند و دو سرده دیگر هم هر كدام دو گونه دارند كه همگی بومی آفریقا هستند. حالا مقامات"دانشگاه كشاورزی جنوب چین"(South China Agricultural University) در گوانگ ژو اظهار كرده اند كه دو پژوهشگر این دانشگاه به اسامی "شن یونگی" (Shen Yongyi) و "شیائو لیهوا" (Xiao Lihua) اعتقاد دارند كه پولك پوست ها حیواناتی هستند كه سبب شیوع كرونا ویروس شده اند. آنها این ادعا را برمبنای یك مقایسه ژنتیكی از كروناویروس های گرفته شده از پولك پوست ها و انسان های آلوده به این ویروس شناسایی كرده اند. پژوهشگران در كنفرانس مطبوعاتی كه ۷ فوریه انجام شد اعلام نمودند كه توالی ژنتیكی كروناویروس های گرفته شده از پولك پوستها و انسان های آلوده به این ویروس ۹۹ درصد یكسان و مشابه یكدیگر است.
از سویی، باتوجه به این كه كروناویروس جدید در ماه دسامبر در شهر ووهان چین شیوع پیدا كرد، بنابر تصورات، ممكنست علت شیوع این بیماری و ابتلای افراد به آن، مصرف غذاهای دریایی و حیوانات وحشی باشد؛ برای اینكه بیشتر افرادی كه این بیماری در آنها شناسایی شد، در آن مناطق كار می كردند. اما پولك پوستها به علت این مساله كه فروش آنها غیر قانونی می باشد، در لیست غذاهای فروخته شده در آن مناطق نبودند. ماه گذشته دانشمندان در پكن ادعا كردند مارها منبع nCoV-۲۰۱۹ هستند، اما این نظریه توسط پژوهشگران دیگر رد شد.




منبع:

5.0 / 5
4358
1398/12/06
23:54:46
تگهای خبر: اپلیكیشن , الكسا , تلفن همراه , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی