با تلاش محققان كشور صورت گرفت
دستیابی به ماده استراتژیك و پایه تولید ۵۲ نوع آنتی بیوتیك با كمك سلول زنده
لینك بگیر: پژوهشگران یكی از شركت های دانش بنیان به دانش فنی تولید ماده استراتژیك تولید داروهای آنتی بیوتیك رسیدند كه بگفته آنها این ماده پایه تولید 52 نوع آنتی بیوتیك است.
علی شریف اعلم، مجری طرح در گفت و گو با ایسنا، از دستیابی این شركت به دانش فنی تولید ماده اولیه پنی سیلین G آگاهی داد و اظهار داشت: پنی سیلین G بعنوان محصول استراتژیك در كشور است كه برای نخستین بار موفق به تولید آن شدیم.
وی افزود: آنتــی بیوتیـك هـای "بتـالاكتـام" شامـل پنـی سیلیـن هایی چون "آموكسـی سیلین" و "آمپی سیلین" و سفـالوسپـورین ها (سفالكسین و سفیكسیم) از مهمترین و پر مصرف ترین انواع آنتـی بیوتیك ها در جهـان هستند كه جهت درمان انواع گوناگونی از بیماری های عفونی تجویز می شوند.
شریف اعلم، هسته اصلی همه این آنتی بیوتیك ها را ماده اولیه پنی سیلین جی (Pen.G) دانست و افزود: تولید انبوه این داروها تنهــا بوسیله دانش بیوتكنـولوژی امكان پذیر است. با وجود آنكه سال ها از كشف پنـی سیلین G می گذرد، دانش فنـی تولید این ماده همچنان در انحصـار تعداد معدودی از كشورهای جهــان است.
مجری طرح با تاكید بر اینكه پنی سیلین G پایه تولید ۵۲ نوع آنتی بیوتیك است، افزود: بدین جهت این ماده بسیار استراتژیك است و در صورتیكه كشوری به دانش فنی این ماده برسد و امكان تولید آنرا داشته باشد، از نظر واردات محصولات آنتی بیوتیك خصوصاً در زمان های بحرانی و یا جنگ بی نیاز خواهد بود.
وی با اشاره به اینكه پنی سیلین G تبدیل به مواد واسط مانند ۶APA می شود، اظهار نمود: از این ماده واسط برای تولید آمپی سیلین و آموكسی سیلین و یا بتالاكتام ها استفاده و یا تبدیل به ۷ADCA و یا ۷AVCA و ۱۲ نوع ماده واسط دیگر می شود كه این مواد در نهایت تبدیل به آنتی بیوتیك ها می شوند.
بگفته این محقق، پنی سیلین G به تنهایی برای درمان بیماری ها استفاده نمی گردد، بلكه از آن برای تولید داروهای آنتی بیوتیك استفاده خواهد شد.
شریف اعلم تولید پنی سیلین G را بوسیله رشد انبوه گونه های بهبود یافته و مهندسی شده قارچ پنـی سیلیوم كریزوژنـوم (Penicillium Chrysogenum) و طـی عملیات طولانـی و پیچیـده فرمانتاسیــون و بعد از آن جداســازی مولكــول پنی سیلین G از محیط كشت قارچ دانست.
وی اشاره كرد: خاصیت مهم پنی سیلین G، تولید آن از سلول زنده است، در نهایت در فرآیندهای مختلف در فرمانتورهای بسیار بزرگ پودر پنی سیلین G استخراج می شود. به خاطر همین خاصیت است كه این ماده را استراتژیك كرده است.
وی با اشاره به اینكه این ماده تابحال به كشور وارد می شد، افزود: ما در این شركت توانایی كامل تولید این ماده را به اندازه نیاز كشور داریم.
شریف اعلم با اشاره به اقدامات این شركت برای تجاری سازی این ماده استراتژیك، اظهار نمود: با همكاری وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و صنعت، معدن و تجارت در مرحله تجاری سازی این ماده هستیم.
این محقق در عین حال بزرگترین رقیب این شركت برای صادرات این محصول را كشور چین ذكر كرد و تصریح كرد: فعالیت هایی برای صادرات این محصول در دستور كار داریم و امیدواریم با حمایت وزارتخانه های بهداشت و صنعت، معدن و تجارت بتوانیم در این راه با موفقیت گام برداریم.
منبع: لینك بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب