امكان ذوب طلا در دمای اتاق

امكان ذوب طلا در دمای اتاق لینك بگیر: محققان سوئدی نشان دادند كه می توان با اعمال میدان الكتریكی روی نانومخروط طلا، آنرا ذوب كرد، بدون این كه نیاز به دمای بسیار بالا باشد.


به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، امروزه ذوب كردن طلا نیازمند كوره و دمای بسیار بالایی است، اما محققان سوئدی روشی نمایش كردند كه با استفاده از آن می توان در دمای اتاق، طلا را ذوب كرد.
اوا اولسون و لودویك دی نوپ، از دانشگاه چالمرز گوتنبرگ موفق شدند با اعمال میدان الكتریكی، مخروطی از طلا را زیر میكروسكوب الكترونی عبوری (TEM) ذوب كنند. بر طبق اظهارات این گروه، میدان الكتریكی منجر به بی نظمی در بلور طلا شده و در نهایت آنرا ذوب می كند.
دی نوپ می گوید: «هنگامی كه ما میدان الكتریكی را كاهش می دهیم، می توانیم بی نظمی لایه ی سطح فلزی را كم نماییم و طلا را به حالت بلوری اولیه در آوریم. با این تغییر كنترل شده می توان فرآیند پلاسمونیك را كنترل كرد و نور را در سطح فلز به دام انداخت و با این كار سنتز مواد شیمیایی را بهبود داد. در واقع با این روش می توان كاتالیست احداث كرد.
محققان این پروژه از میدان الكتریكی برای تبدیل طلای جامد به گاز استفاده كردند. اولسون می گوید: « فرض بر این بوده كه ساختار طلا و نظم آن تا نقطه ای كه تبخیر صورت گیرد، منظم و بلوری باقی بماند.»
این گروه قبل از این از میدان های الكتریكی برای مطالعه ی نشر میدانی سرد استفاده كردند و برای این كار از نانوذرات كربنی مخروطی شكل استفاده كردند. اولسون می افزاید: « من همیشه دوست داشتم تا اتم های یونیزه را با قدرت تفكیك بالا ببینم.»
در این پروژه محققان نانومخروط طلا را كه شعاع 2 نانومتری دارد و با استفاده از لیتوگرافی كلوئیدی تولید شده، مورد استفاده قرار دادند. این نانومخروط به گونه ای تولید شده بود كه بتوان آنرا در نگهدارنده ی ویژه میكروسكوپ TEM قرار داد. با استفاده از این میكروسكوپ محققان موفق به اعمال ولتاژی در مقیاس چند میلیارد ولت در متر شدند.
در این ولتاژ می توان ساختار لایه نازك طلا را نامنظم و در نهایت ذوب كرد. شعاع بهینه بین 2.3 تا 2 نانومتر است. این گروه به دنبال این هستند كه آیا این روش را می توان روی فلزات دیگر باز اعمال كرد. از این فناوری نه تنها در بخش كاتالیست، بلكه در حوزه ی اپتیك و الكترونیك باز می توان بهره برد.
منبع: Gold melted at room temperature using electric fields
علمی ** 1836 **1440


5.0 / 5
5048
1397/09/26
15:07:28
تگهای خبر: الكتریكی , تولید , علم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی