توسعه كیف پول بلاك چینی رهاورد همكاری صنعت و دانشگاه

توسعه كیف پول بلاك چینی رهاورد همكاری صنعت و دانشگاه لینك بگیر: تهران- آزمایشگاه بلاك چین دانشگاه صنعتی شریف در همكاری با یك سامانه ارتباط كسب و كار به كسب و كار (B to B) توانسته است كیف پولی مشابه رمزارزها طراحی كند كه نیاز به خرید نقدی را از بین می برد و سریعتر و كارآمدتر است.


به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا، بلاك چین /block chain یا به اصطلاح دفتر حساب عمومی كه این روزها زیاد از آن یاد می شود، زنجیره ای از بلوك های داده است و به مثابه یك پایگاه داده توزیع شده همگانی تعریف می گردد كه در آن اطلاعات با ترتیب خاصی وارد شده، گویی زنجیری از بین آنها رد شده است؛ ازاین رو در آینده قابل تغییر نیستند. مزیت اصلی این نوع پایگاه داده این است كه همه كاربران به آن دسترسی دارند و در صورت ضرورت می توانند با تمهیداتی، اطلاعات جدیدی را به آن اضافه كنند.
به علاوه این اطلاعات به صورت یكسان برای همه قابل مشاهده می باشد. همینطور تغییر اطلاعات قبلی اضافه شده به بلاك چین، ممكن نیست. بنابراین، بلاك چین یك پایگاه داده توزیع شده، مطمئن و هماهنگ بین همه اعضا، بدون نیاز به نهاد نظارتی و فسادناپذیر فراهم می كند؛ فناوری كه در حوزه های مختلف همچون خدمات پرداخت و دادوستد، زنجیره تامین، انرژی و امثال آن می تواند جایگزین پایگاه های داده متمركز فعلی شود.
بسیاری از خدماتی كه امروزه در دنیا عرضه می شوند، در پایگاه های داده متمركز و تحت كنترل یك نهاد نظارتی هستند. این رویكرد ضمن داشتن مزیت هایی نظیر افزایش كیفیت و سرعت عرضه سرویس ها، مشكلاتی همچون افزایش نابرابری و شفاف نبودن را همراه دارد. سیستم های غیرمتمركز می توانند با فراهم كردن بستری مناسب برای نظارت بر نحوه عرضه سرویس ها، از به وجود آمدن این مشكلات جلوگیری نمایند.
در این بین طراحی یك سیستم مالی غیرمتمركز از لزوم مضاعفی برخوردار است؛ چونكه سیستم های مالی، بخشی جدایی ناپذیر از هر سازمانی بوده و وجود شفافیت در نحوه عملكرد آنها در كنار امنیت اهمیت زیادی دارد. تا مدت ها طراحی سیستم های مالی غیرمتمركز، با كارایی مشابه سیستم های متمركز، با چالش های جدی روبرو بود تا اینكه برای نخستین بار در سال ۲۰۰۸ یك چاره عملی موفق برای تولید چنین سیستمی در بستر بلاك چین عنوان شد.
بیت كوین/bitcoin كه اول بار سال 2008 عرضه شد، یك رمزارز/cryptocurrency دیجیتال است كه با استفاده از بستر بلاك چین، نیاز به یك نهاد مركزی جهت كنترل تعاملات مالی را از بین برده است.
اخیرا تلاش هایی برای توسعه رمزارزها در بستر بلاك چین هماهنگ با قوانین مالی و پولی كشور انجام شده است و یكی از این تلاش ها رونمایی از سامانه سَككوك همزمان با برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی الكامپ در تهران (6 تا 9 مرداد) بود.
سامانه سككوك بعنوان پلتفرمی برای ارتباط كسب و كار به كسب و كار (B to B) غیر از خرید و فروش نقدی، تعاملات اعتباری را هم ممكن می كند، توسعه دهندگان این سامانه جهت استفاده از راهكارهای معاملات اعتباری در آن با كمك آزمایشگاه بلاك چین دانشگاه صنعتی شریف توانسته اند كیف پولی را در بستر بلاك چین در این سامانه تعبیه كنند كه حجم نقدینگی در گردش را كاهش، كارآمدی و سرعت تعاملات را افزایش داده است و خرید اعتباری را مانند گذشته در بازار ممكن می كند.
آزمایشگاه بلاك چین دانشگاه صنعتی شریف از دو سال قبل و به همت دكتر محمدعلی مداح علی دانش آموخته الكترونیك از دانشگاه اصفهان در مقطع كارشناسی، نظریه كنترل از دانشگاه تهران در مقطع كارشناسی ارشد و مخابرات از دانشگاه واترلو كانادا در مقطع دكتری به راه افتاده است و زیرساخت های فنی را برای تعبیه خرید و فروش اعتباری در سككوك فراهم نموده است.
مدیرعامل شركت توسعه دهنده این سامانه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به روش های خرید كسب و كار به كسب و كار در جهان امروز اظهار داشت: استفاده از اعتبار اسنادی (LC) یكی از این روش هاست كه دو طرف با كمك بانك عامل خود این كار را می كنند و معایبی همچون طولانی شدن روند تعامل را دربردارد. همینطور روش حساب باز یا open account است كه امروزه متداول می باشد؛ یعنی خریدار و فروشنده بر مبنای اعتماد به یكدیگر معامله می كنند و باعث كارآمدی بهتر و سرعت بیشتر معاملات می گردد.

* بازگشت به خرید و فروش اعتباری و كاهش حجم نقدینگی
دكتر فردوس باقری تصریح كرد: برای تعامل كسب و كارها با هم از روش تامین مالی در قالب زنجیره تامین در این سامانه بهره برده ایم، به این شكل كه هر كسب و كار محصولی دارد كه در زنجیره تامین از آن استفاده می گردد و می تواند محصول خویش را به فرد بعدی در زنجیره تامین بدهد و اعتبار دریافت كند.
وی افزود: هر كدام از طرفین اعتباری از یك نهاد اعتباربخش می گیرد، وارد چرخه می گردد و برای عرضه محصول خود اعتباری دریافت و در خرید محصول بعدی آن اعتبار را خرج می كند، به این شكل حجم نقدینگی كاسته می شود. به صورت مثال، اگر سه هزار میلیارد تومان مجموع ارزش معاملات یك زنجیره تامین باشد، تنها هزار میلیارد تومان آن نقد و بقیه به صورت اعتبار خواهد بود.
مترجم كتاب استانداردهای یادگیری الكترونیكی افزود: برای اجرایی كردن این طرح از ظرفیت برات الكترونیكی و در قانون تجارت الكترونیك و از امضای دیجیتال استفاده و دو بانك ملی و پست بانك را به خرید دین آنها متقاعد كردیم. همینطور برای جلوگیری از تقلب و اختلاس مالی برات الكترونیكی مبتنی بر بلاك چین را توسعه دادیم.
وی با اشاره به شیوه دیگر خرید اعتباری در این سامانه تصریح كرد: در راهكار دیگری در این پلت فرم از بلاك چین كمك گرفتیم، به این شكل كه نوعی ابزار پرداخت (token payment) برای آن طراحی شده است كه با این ابزار كارمزد سیستم را از خریداران و فروشندگان مانند هزینه برات و امضای الكترونیك دریافت می نماییم.
باقری تصریح كرد: وجود این خصوصیت در واقع كیف پول بلاك چینی است كه فقط اعضای عملیاتی و فعال سككوك می توانند آن را با نصب یك نرم افزار دریافت نمایند و در گام بعدی می خواهیم این ابزار را به ابزاری برای خرید و فروش تبدیل نماییم.
وی در مورد تفاوت آن با رمزارزها در بستر بلاك چین مانند بیت كوین توضیح داد: رمزارزها معمولا نوسان قیمت دارند، ولی ارزش این ابزار پرداخت بر مبنای قیمت پنج ارز تعیین شده كه میزان نوسان آنها ناچیز است، در آینده هم قابل توسعه برای خریدهای منطقه ای و بین المللی است.

* شبكه بلاك چین خصوصی و مزایای آن
استاد و مسئول آزمایشگاه بلاك چین دانشگاه صنعتی شریف هم در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد كیف پول بلاك چینی توضیح داد: این كیف پول مبتنی بر یك شبكه بلاك چین خصوصی توسعه داده شده و این پایگاه داده منعطف و قابل برنامه ریزی جهت استفاده كاربران بیشتر است.
دكتر محمدعلی مداح علی در این مورد كه آیا امكان تعاملات بین المللی هم در این شبكه وجود دارد یا خیر، اظهار داشت: این امر هم ممكن است؛ اما باید كنسرسیوم مدیریت شبكه تغییرات و هماهنگی هایی هم با بانك های عامل صورت بگیرد.
وی در مورد خصوصیات فناوری بلاك چین به كار گرفته شده برای توسعه این كیف پول توضیح داد: در شبكه های بلاك چین عمومی هر كس می تواند وارد شود؛ ولی شبكه های بلاك چین خصوصی را چند نهاد، موسسه یا اتحادیه كه قصد تعامل یا كار با هم دارند توسعه می دهند و در واقع پایگاه داده مشترك تولید می كنند.
این استاد دانشكده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف در مورد مزایای بلاك چین های خصوصی توضیح داد: هویت افراد در این نوع از شبكه ها مشخص است اما در یك پایگاه داده عمومی بر اساس بلاك چین اینطور نیست. ازاین رو در پایگاه های داده خصوصی كارایی بالا می رود؛ چونكه وقتی شبكه عمومی است، به تأیید همه كاربرها در دفتر توزیع عمومی نیاز دارد.
علمی*9157*2017*1834


5.0 / 5
4701
1397/06/04
20:16:19
تگهای خبر: تولید , خدمات , دیجیتال , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی