رئیس پارك علم و فناوری:
الگوبرداری از استارتاپ های موفق بد نیست
لینك بگیر: تهران- رئیس پارك علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: الگوبرداری از استارتاپ های موفق داخلی و خارجی به خودی خود بد نیست، اما نباید به فرهنگ حاكم در عرصه كسب و كارهای نوپا تبدیل گردد.
بیست و چهارمین نمایشگاه الكامپ (الكترونیك، كامپیوتر و تجارت الكترونیك) 6 تا 9 مرداد با حضور شركت های فعال در بخش فناوری اطلاعات، استارتاپ ها (كسب و كارهای نوپا) و اپراتورهای ارتباطی در محل دائم نمایشگاه های بین المللی تهران برپا شد. نمایشگاه امسال كه در 18 سالن به مساحت حدود 27 هزار متر مربع دایر شد، شعار اقتصاد دیجیتال با توان ایرانی را برگزیده بود.
استارتاپ ها بخش عمده ای از نمایشگاه امسال را به خود اختصاص داده و حدود 420 استارتاپ در سه غرفه 8، 9، 10، 11 و 5 در فضایی به نام الكام استارز جانمایی شده بودند. در حالیكه استارتاپ ها از 4 سال قبل به این نمایشگاه راه یافته اند؛ تعداد آنها از 60 استارتاپ به 420 رسیده است كه موید رشد كمی آنهاست؛ اما آیا از نظر كیفیت و خلاقیت هم مسیر مشابهی را طی كرده اند؟
رئیس پارك علم و فناوری دانشگاه شریف روزسه شنبه درحاشیه این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نمایشگاه الكامپ شور، نشاط و جنب و جوش زیادی دارد و استارتاپ هایی هم كه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند، به رغم همه دشواری ها در فضای كسب و كار وضعیت خوبی دارند.
مهندس مجید دهبیدی پور افزود: البته فضای كسب و كار حاكم بر كشور برخی فعالان استارتاپ ها را نگران كرده كه اثر آن فراتر از نوسانات ارزی است و بیشتر مربوط به آینده است؛ ولی امیدواری زیادی هم در این فضا حاكم است و با سرعت خوبی كسب و كار خویش را پیش می برند و اگر این نشاط و امید باشد می توان مشكلات را حل كرد.
وی در مورد كپی كاری در فضای استارتاپی و افزایش احتمال شكست این كسب و كارها اظهار داشت: شكست استارتاپ ها در همه جای دنیا وجود دارد؛ نباید فراموش كرد در حالیكه گروهی برای یك جایگاه تلاش می كنند، رقابت تنگاتنگی در همان زمینه در سطح دنیا و یا كشور وجود دارد، ازاین رو شكست می تواند كاملا طبیعی و پرارزش است چونكه تجربیات بسیار زیادی را دربرخواهد داشت.
***الگوبرداری از استارتاپ های موفق نباید به فرهنگ حاكم تبدیل شود
دهبیدی پور با اشاره به الگوبرداری از نمونه های داخلی و خارجی استارتاپ های موفق، اضافه كرد: آیین رویكرد بخشی اجتناب ناپذیر است چونكه افراد در زمان تاسیس یك كسب و كار به نمونه های موفق نگاه می كنند و دنبال كردن نمونه های موفق لزوما بد نیست؛ ولی اگر این روند به فرهنگ حاكم تبدیل گردد كه همه به دنبال كپی كردن و كسب درامد راحت بروند و از مسائل مبتنی برعلم و فناوری و نوآوری دور بمانند، خوب نیست و جای تامل دارد.
رئیس پارك علم و فناوری دانشگاه شریف در مورد نقش مسئولان در هدایت استارتاپ ها هم اظهار داشت: هر مقامی متناسب با توانمندی های خود باید در توسعه زیست بوم نقش داشته باشد، ما در پارك علم و فناوری دانشگاهی اول باید امید آفرینی كنیم؛ به خصوص در شرایط فعلی كه ابرهای ناامیدی را باید از برابر افراد خلاق كنار بزنند.
وی خاطرنشان كرد: البته امید دادن ما باید مستدل و واقع بینانه باشد و امید واهی نباید بدهیم و نباید آنها را به سمتی هدایت نماییم كه بی نتیجه باشد.
دهبیدی پور خاطرنشان كرد: ضمن اینكه دانشجوها باید توانمندتر از گذشته باشند و مهارت های نرم آنها تقویت شود، توان مذاكره، ارتباط برقرار كردن با جامعه، شناسایی ایده های خوب، غنی سازی و كمك به توانمند شدن آنها از دیگر وظایف است.
وی كاهش ریسك در بدو تاسیس استارتاپ را از دیگر اقدامات لازم بر شمرد و اضافه كرد: حتما باید تلاش نماییم ریسك ابتدای كسب و كار را كاهش دهیم؛ ازاین رو باید حلقه های مختلفی از زیست بوم شكل بگیرد و مرتب برای فعالان درعرصه استارتاپ تكرار نماییم كه ما تضمین كننده موفقیت آنها نیستیم و نمی توانیم باشیم، خود موسس آن می تواند آن را موفق كند و این واقعیت باید به آنها منتقل شود.
نمایشگاه الكامپ رویدادی در عرصه تولید و عرضه محصولات و خدمات صنایع الكترونیك و كامپیوتر است كه همه ساله با حضور گسترده و چشمگیر دست اندركاران این حوزه و مخاطبان آنها در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می گردد.
در این نمایشگاه آخرین دستاوردها اعم از سخت افزار و نرم افزار به علاقمندان عرضه شده و فرصتی بی بدیل برای تبادل نظر و مذاكره در اختیار شركت كنندگان قرار می گیرد.
علمی**9157**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب