آزمایشگاه تشخیص محصولات تراریخته شمالشرق كشور درمشهد فعال شد
لینك بگیر: مشهد - اولین آزمایشگاه تشخیص محصولات تراریخته شمال شرق كشور روز یكشنبه در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مستقر در مشهد، فعال شد.
به گزارش لینك بگیر به نقل از روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، طبق مصوبه مجلس، دولت مكلف به برچسب گذاری محصولات تراریخته برای اطلاع رسانی به مصرف كنندگان است كه آزمایشگاه های تشخیصی بعنوان ابزار اصلی اجرای این مصوبه محسوب می شوند.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این خصوص اظهار داشت: این موسسه در جهت مأموریت خود نسبت به دریافت مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو در زمینه تشخیص محصولات تراریخته اقدام نموده است.
قدیر رجب زاد اضافه كرد: روند رو به رشد جمعیت در جهان، دغدغه امنیت غذایی را افزایش داده در نتیجه دولت ها به دستكاری ژنتیكی برای تولید غذای بیشتر روی آورده اند و آمریكا، چین و استرالیا عمده تولید كنندگان محصولات تراریخته در جهان هستند.
وی در مورد الزامات تشخیص محصولات تراریخته تصریح كرد: به دلیل نبود تضمین كافی برای ایمنی مواد غذایی تراریخته و از طرفی عدم تایید مضرات احتمالی مصرف این محصولات در مطالعات انجام شده، اجماع نظر در مورد مزایا یا معایب مصرف این محصولات وجود ندارد و بر این اساس دولت مكلف به برچسب گذاری محصولات تراریخته به منظور آگاهی بخشی به مصرف كنندگان است.
وی با اشاره به اینكه ایران وارد كننده محصولات تراریخته بخصوص دانه های روغنی است، اظهار داشت: این آزمایشگاه با هدف تشخیص محصولات تراریخته و عرضه گزارش به سازمان های نظارتی بعنوان آزمایشگاه همكار فعالیت می كند.
پژوهشكده علوم و صنایع غذایی بعنوان یكی از مراكز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است كه به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی كشور بخصوص در منطقه شمال شرق به راه افتاده است.
این پژوهشكده كه در سال 1360 با نام سازمان پژوهش های علمی و صنعتی خراسان فعالیت خویش را آغاز كرد با تبدیل مراكز استانی این سازمان به پارك های علم و فناوری، با نام پژوهشكده تحقیقات توسعه فناوری فعالیت خویش را ادامه داد.
این پژوهشكده با تغییر نام به موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هم اكنون دارای 30 عضو هیات علمی و 34 دانشجوی دوره دكتری است.
5132/7496
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب