كاهش خطر مبتلا شدن به بیماری های منتقله از اسكناس با فناوری نانو

كاهش خطر مبتلا شدن به بیماری های منتقله از اسكناس با فناوری نانو لینك بگیر: تهران- محققان دانشگاه های تهران، شهید بهشتی و گرگان با انجام طرحی آزمایشی، با وارد كردن نانوذرات درون ساختار كاغذ اسكناس مانع حضور قارچ ها روی این كاغذ شدند. با این روش می توان از تكثیر قارچ ها روی اسكناس و انتقال بیماری ها جلوگیری كرد.


به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این باور در همه افراد وجود دارد كه اسكناس و سكه جزو آلوده ترین اشیا هستند اما محققان ثابت كرده اند كه مبحث از این هم پیچیده تر است و خیلی از بیماری های خطرناك با استفاده از پول منتقل می گردد.
بر اساس گزارش های علمی اسكناس، سكه و قبوضی كه بین افراد ردوبدل می شوند، حاوی سه هزار نوع باكتری هستند؛ از این رو در سال های اخیر به منظور كاهش خطر مبتلا شدن به بیماری با استفاده از اسكناس، افزودنی های ضدمیكروب و ضدقارچ به ساختار كاغذ اسكناس اضافه می گردد.
دكتر مهدی جنوبی محقق دانشگاه تهران با اشاره به توانایی بالقوه اسكناس در نگهداری و انتقال عوامل بیماری زا ازجمله باكتری ها و قارچ ها به انسان، مرتبط با لزوم انجام این طرح و اهداف آن اظهار داشت: میزان و نوع آلودگی اسكناس، دو مساله حائز اهمیت است كه برای هر مكان خصوصیت های خاص خویش را دارد؛ بعنوان نمونه اسكناس های مورد استفاده در نانوایی، بیمارستان یا پایانه مسافربری به میزان و نوع باكتری های متفاوتی آلوده هستند، ازاین رو در این تحقیق ابتدا به بررسی قارچ های موجود در اسكناس های مورد استفاده در چهار مكان مختلف پرداخته شده و سپس تأثیر حضور تكی و همزمان دو نانوماده بر رشد و تكثیر قارچ ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
به گفته این محقق نانوذرات ضدمیكروب مورد استفاده در این طرح منشأ طبیعی و نسبت به سایر افزودنی ها قیمت پایین تری دارند؛ همینطور به علت اینكه این افزودنی ها در مقیاس نانومتری استفاده شده اند، اثر ضدمیكروبی و ضدقارچی به مراتب بالاتری را از خود به نمایش گذاشته اند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اضافه كرد: در فاز اول این طرح به بررسی اسكناس های موجود در چهار مكان پرتردد از لحاظ حضور میزان و نوع گونه های قارچی پرداخته شد؛ نتایج نشان دادند كه در چهار مكان نانوایی، قصابی، پایانه مسافربری و بیمارستان به ترتیب سه گونه قارچی آسپرژیلوس، آسپرژیلوس نایژر و پنی سیلیوم، گونه های عمده موجود در اسكناس های ردوبدل شده بودند. در فاز دوم هم كاغذهای اسكناس به وسیله نانوكریستال های سلولز و نانوالیاف كیتوزان پوشش داده شد و سپس از منظر رشد و تكثیر قارچ مورد بررسی قرار گرفتند.
به گفته وی، نتایج به دست آمده از آن حكایت می كند كه نانوكریستال های سلولزی اثر ضدقارچی مشخصی را روی قارچ موجود بر سطح اسكناس های موجود در محیط های بیمارستانی نداشتند اما با افزودن میزان 6 درصد نانوالیاف كیتوزان، فعالیت ضدقارچی قابل ملاحظه ای مشاهده شد. همینطور می توان دریافت هرچند نانوكریستال های سلولز اثر ضدقارچی ندارند اما حضور آنها باعث بهبود پایداری و چسبندگی نانوالیاف كیتوزان و متعاقب آن بهبود عملكرد آنها خواهد شد.
دكتر مهدی جنوبی و نرگس شریف موسوی عضو هیات علمی و دانشجوی مقطع كارشناسی ارشد دانشگاه تهران، دكتر حسن یوسفی عضو هیات علمی دانشگاه گرگان و دكتر لیلا محمدی دانش آموخته مقطع دكتری دانشگاه شهید بهشتی در انجام این طرح همكاری داشته اند. محققانی از كشور كانادا و سوئد هم از همكاران این طرح بوده اند.
نتایج این طرح تحقیقی در نشریه Carbohydrate Polymers انتشار یافته است.
علمی**1023**1834


5.0 / 5
4602
1397/01/27
16:26:19
تگهای خبر: وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی