استفاده از لیزرها برای كشف آثار باستانی در گواتمالا

استفاده از لیزرها برای كشف آثار باستانی در گواتمالا لینك بگیر: تهران - محققان با استفاده از فناوری LiDAR توانستند بیش از 6 هزار بنای باستانی متعلق به دوران مایاها را در شمال گواتمالا مكان یابی كنند.


به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، فناوری LiDAR در سال های اخیر كاربرد فراوانی در دیرینه شناسی یافته است. جهت استفاده از این فناوری هواپیماهای مجهز به سنسور، پرتوهای لیزر را به سطح زمین می تابانند و پرتوهای بازگشتی را دریافت می كنند. سپس محققان اطلاعات به دست آمده را پردازش می كنند تا تصویری از آنچه توسط لیزر اسكن شده به دست آورند. در مرحله بعد درختان، برگ ها و شاخه ها را از تصاویر حذف می كنند و آنچه باقی می ماند تصاویر دقیقی از زمین است كه تمام بناها، جاده ها و مزارع قدیمی در آن قابل تشخیص هستند.
محققان بیش از 1300 كیلومتر مربع از مناطق باستانی متعلق به تمدن مایاها را اسكن كردند و شبكه پیچیده ای از بناهای ناشناخته، مزارع، جاده ها و معادن را یافتند. بر مبنای این اطلاعات منطقه مورد مطالعه، محل شكل گیری تمدنی به وسعت قدرت تمدن یونان و چین باستان بوده است. در واقع بعضی از محققان معتقدند در این منطقه بین 10 تا 15 میلیون نفر ساكن بوده اند.
این تحقیقات نشان داده است تمدن باستانی منطقه بسیار پیچیده تر از آن چیزی است كه متخصصین تمدن مایاها تصور می كردند.
این تحقیقات تنها بخشی از یك پروژه سه ساله است كه در آن 13000 كیلومتر مربع از خاك منطقه اسكن خواهد شد.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن


5.0 / 5
4734
1396/11/17
15:57:01
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی