شناسایی جلبك های مضر موجود در آب با یك سیستم نوین

شناسایی جلبك های مضر موجود در آب با یك سیستم نوین لینك بگیر: پژوهشگران ˮدانشگاه ملی سنگاپورˮ (National University of Singapore) موفق به توسعه سیستمی هوشمند شده اند كه افراد توسط آن می توانند به راحتی و بسیار سریع جلبك های مضر موجود در آب را تشخیص دهند.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران سیستم جدیدی توسعه داده اند كه می تواند ظرف چند دقیقه جلبك های مضر موجود در آب را شناسایی كند.
بطور معمول پژوهشگران ابتدا جلبك های بالقوه مضر را كه حدس می زنند در آب وجود دارد، جمع آوریو سپس آن نمونه ها را به آزمایشگاه منتقل می كنند.
مشكل این است كه با رسیدن این نمونه ها به آزمایشگاه، جمعیت جلبك ممكنست به میزان قابل توجهی افزایش یافته باشد. گاها حتی شرایط به شكلی می شود كه به مردم محلی اطلاع می دهند آب ها را قبل از نوشیدن بجوشانند.
با عنایت به این نكته، دانشمندان دانشگاه ملی سنگاپور سیستمی متشكل از سه بخش شامل یك پلت فرم چاپ سه بعدی حاوی الكترونیك، گوشی هوشمندی كه بر روی پلت فرم قرار می گیرد و یك تراشه میكروفلوئید قابل استفاده مجدد را توسعه داده اند.
این تراشه در پلیمری معروف به "اكسید تیتانیوم فتالوسیانین" (titanium oxide phthalocyanine) پوشش داده شده است كه هنگام قرار گرفتن در معرض نور، جریان الكتریكی به وجود می آورد. این صفحه روی گوشی هوشمند قرار می گیرد و بعد از آن قطرات آب روی آن قرار می گیرند.


سپس تلفن یك الگوی نوری متشكل از مناطق سبك و تاریك را روی تراشه طراحی می كند و موجب ایجاد تغییر در ولتاژ در سطح آن می شود. این امر موجب تغییر در كشش سطحی قطرات می شود و موجب می شود كه آنها به مناطق تاریك سرازیر شوند.
در آنجا، كانال های ریز میكروفلوئیدیك در سطح تراشه، آب را به قسمت شفاف دستگاه، بالای دوربین گوشیهای هوشمند هدایت می كنند. علاوه بر این هنگامی كه آب بوسیله این كانال ها حركت می كند با مواد شیمیایی موجود در جلبك ها تركیب می شود. این تلفن با كمك منبع نور ال. ای. دی و یك فیلتر سبز كه درون این پلت فرم قرار دارد، می تواند از نمونه آب عكس بگیرد و تعداد جلبك ها را شمرده و مشخص می كند. این مساله به كاربران این امكان را می دهد تا دریابند چه میزان سطح جلبك خطرناك در آب وجود دارد. این سیستم با دقت ۹۰ درصد موفق به شناسایی و شمارش جلبك ها شد. تمام این مراحل تنها در ۱۵ دقیقه انجام می شود و هزینه این سیستم تنها ۲۲۰ دلار است.
یافته های این مطالعه در مجله "Harmful Algae" منتشر گردید.




منبع:

5.0 / 5
4932
1398/08/16
21:12:25
تگهای خبر: الكتریكی , دستگاه , دوربین , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی