آسمان بامدادی فردا با شهاب باران شروع می شود
لینك بگیر: در بامدادان فردا سه شنبه 30 مهر، اوج بارش شهابی جباری با ZHR 10 تا 15 شهاب در هر ساعت خواهد بود.
به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، بارش شهابی جباری یكی از بارش های شهابی سالانه و كانون بارش آن در صورت فلكی "جبار" است. صورت فلكی جبار یا شكارچی، صورت فلكی است كه نیمی از آن در آسمان نیمكره جنوبی و نیم دیگر آن از نیمكره شمالی زمین قرار دارد. "جبار" شامل ستارگان درخشان بسیار است. ستاره های صورت جبار شباهت به یك شكارچی دارد كه از هزارها سال پیش در جهان شناخته شده بود. گشتن به دنبال كمربند شكارچی آسان ترین راه پیدا كردن این صورت فلكی است. این كمربند شامل سه ستاره پرنور نزدیك به هم و در یك ردیف است.
این بارش شهابی معمولا هر سال از حدود روز دهم مهر تا روز شانزدهم آبان فعال است، ولی در روز ۲۹ مهر به اوج بارش می رسد و دنباله دار "هالی" منشأ بارش شهابی جباری است. این دنباله دار معمولا حدود هر ۷۶ سال یك دفعه مدار كره زمین را قطع می كند. دنباله دار هالی هر ۷۶ سال به دور خورشید می چرخد و هر زمان كه این دنباله دار به نزدیكی خورشیدی می رسد، ذرات به جا مانده از این دنباله دار، بارش شهابی جباری را تقویت می كند.
مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت و گو با ایسنا با اشاره به بارش شهابی جباری اظهار داشت: در ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه بامدادان فردا سه شنبه ۳۰ مهر، اوج بارش شهابی جباری (Orionid meteor shower) است.
وی ZHR (میزان شهاب های بارش در هر ساعت) را ۱۰ تا ۱۵ شهاب دانست.
عتیقی درباب نحوه رصد این بارش شهابی، توضیح داد: برای عكاسی از بارش شهابی جباری باید از دوربین های مكانیكی و یا دیجیتال موسوم به DSLR كه امكان نوردهی به مدت دلخواه را دارند، بهره برد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران همین طور اشاره كرد: تهیه گزارش های علمی از بارش با درج نام فرد و یا اعضای گروه، مختصات جغرافیایی رصد، تعداد شهاب های رصد شده، بیان بازه زمانی مشاهده شهاب ها، صورت فلكی كه شهاب در آسمان جا به جا می شود و میزان شدت نور هر شهاب همچون مواردی است كه رصدگران در تهیه گزارش های علمی خود باید به آن توجه نمایند.
منبع: لینك بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب