سومین كنفرانس هیدرولوژی مناطق نیمه خشك با معرفی برترین ها به پایان رسید

سومین كنفرانس هیدرولوژی مناطق نیمه خشك با معرفی برترین ها به پایان رسید به گزارش لینك بگیر سومین كنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشك با معرفی برترین ها در سنندج به پایان رسید.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، آئین اختتامیه سومین كنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشك با محوریت آب، انسان و طبیعت، شامگاه چهارشنبه (۴ اردیبهشت) از جانب جهاد دانشگاهی و با مشاركت اتاق بازرگانی در سنندج برگزار گردید و برترین های آن عرضه شدند.
در بخش مقالات؛ در محور دیپلماسی آب، مقاله «اصل همكاری در زمینه بهره برداری از آب راهه های بین المللی با تاكید بر آب راههای بین المللی ایران و عراق» نوشته آزاد عبدالقادر صالح ولدبیگی رتبه اول را به خود اختصاص داد.
در محور دانش هیدرولوژی و كاربرد فناوری های نوین؛ مقاله عطا الله شیرازی از دانشگاه كردستان عنوان دوم را به دست آورد.
در محور اخلاق، حقوق، مدیریت و حكمرانی آب؛ مقاله «هیدروژئواتیك، نگاره ای انكارناپذیر برای پایداری آبخوان ها» نوشته كمال طاهری از شركت آب منطقه ای كرمانشاه رتبه سوم را از آن خود كرد.
در بخش پوستر؛ پوستر بررسی تغییرات شاخص های دمایی در استان كردستان به نویسندگی عطا الله امینی و محمدحسین سدری از مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان كردستان انتخاب|شد.


سومین كنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشك در سطح بین المللی بود
رئیس انجمن گیاه شناسی اقلیم كردستان عراق اظهار داشت: مقالات بسیار خوبی در سومین كنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشك در سطح بین المللی عرضه شد و بهتر بود كه عنوان كنفرانس را از ملی به بین المللی تغییر می دادند.
سامان عبدالرحمن، شامگاه چهارشنبه (۴ اردیبهشت ماه) در آئین اختتامیه سومین كنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشك اظهار نمود: مباحث بسیاری را در سطح جهانی داریم كه مبحث این كنفرانس هم یكی از همین مباحث است.
وی اضافه كرد: مقالاتی كه در این كنفرانس عرضه شد در سطح بین المللی بود و بهتر بود كه عنوان كنفرانس را از ملی به بین المللی تغییر می دادند.
رئیس انجمن گیاه شناسی اقلیم كردستان عراق ابراز امیدواری كرد كه در سال های آتی این همایش در سطح بین المللی برگزار گردد.
سامان عبدالرحمن در ادامه این مراسم، مقاله ای علمی را در ارتباط با مبحث كنفرانس به زبان انگلیسی برای حضار عرضه داد.


روش های سنتی یخ زدایی ضربات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می كند
رئیس كمیسیون عمران شورای اسلامی شهر سنندج هم در این مراسم اظهار داشت: روش های سنتی یخ زدایی همچون نمك پاشی، ضربات جبران ناپذیری را به محیط زیست، درختان و آب چشمه های ما وارد می نماید.
مجید شاه ویسی اظهار نمود: در شورای شهر سنندج طرحی را با عنوان احیای چشمه های شهر سنندج مصوب كردیم و بعد از آن مطالعات لازم در این خصوص صورت گرفت.
وی اضافه كرد: بعد از انجام مطالعات و بررسی های لازم ۵۰ چشمه در شهر سنندج شناسایی شدند كه شهرداری مكلف است هر سال سه الی چهار چشمه را احیا كند.
رئیس كمیسیون عمران شورای اسلامی شهر سنندج در ادامه عنوان كرد: هرسال در سطح كشور و استان كردستان از نمك پاشی برای یخ زدایی استفاده می نمایند كه این كار آب چشمه ها را آلوده می كند.
وی افزود: روش های سنتی یخ زدایی همچون نمك پاشی جدای از صدمه به آسفالت راه ها و صرف مبالغ هنگفت برای كله گیری معابر، ضربات جبران ناپذیری را هم به محیط زیست، درختان و آب چشمه های ما وارد می نماید.
شاه ویسی با تاكید بر اینكه باید از روش های جایگزین نمك برای یخ زدایی استفاده نماییم، اظهار داشت: ابتدا باید كاری نماییم كه خیابان ها یخ نزنند یا از نمك های جایگزین و بی ضرر برای یخ زدایی استفاده نماییم.
وی تصریح كرد: در همه دنیا هزینه های هنگفتی را صرف شیرین كردن آب شور می كنند اما متأسفانه در كشور ما و با دست خودمان آب شیرین چشمه ها را از بین می بریم.
رئیس كمیسیون عمران شورای اسلامی شهر سنندج خاطرنشان كرد: همینطور می توان به جای خریدن نمك، زنجیر چرخ خرید و سالانه صرفه جویی بسیاری را در این زمینه انجام داد.


بیش از حد مجاز از آبخوان های كشور برداشت می شود
مدیركل دفتر مدیریت و ارتقای بهره وری آب و آبفا وزارت نیرو اظهار داشت: نسبت آب برداشتی از آبخوان ها به میزان سقف مجاز و تعیین شده از جانب وزرات نیرو از ۱۰۸ درصد تا ۲۰۰ درصد در استان های كشور است كه نشان داده است بیشتر از حد مجاز، برداشت آب از آبخوان ها صورت می گیرد.
بنفشه زهرایی ظهار كرد: عوامل مؤثر در كم آبی شامل فیزیكی، سازمانی و ضعف در مدیریت، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هستند.
وی اضافه كرد: خشكی طبیعی، تغییرات آب و هوایی و تغییر اقلیم و محدود بودن ظرفیت ذخیره آب در آبخوان ها، در زیرمجموعه علت فیزیكی كم آبی قرار دارند.
مدیركل دفتر مدیریت و ارتقای بهره وری آب و آبفا وزارت نیرو همینطور نبود ساختارهای سازمانی مناسب، نبود ساختارهای قانونی مناسب، نبود ظرفیت های فنی و تخصصی و سیاست های تدوین شده بدون دید بلندمدت و فساد در نهادهای مدیریت كننده منابع آب را همچون عوامل سازمانی و ضعف مدیریت مؤثر در كم آبی عنوان نمود.
وی افزود: همچون عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر در كم آبی هم كاربری نامناسب اراضی، سبك زندگی پُرآب طلب، سرمایه گذاری ناكافی برای توسعه زیرساخت ها، كم بودن یا مجانی بودن قیمت آب و سرمایه گذاری و توسعه بیش از اندازه زیرساخت ها هستند.
زهرایی اظهار داشت: سیاست های خودكفایی غذایی، محبوبیت سیاسی اجتماعی ناشی از تخصیص آب و نبود قراردادهای بین المللی برای ایجاد شفافیت در تخصیص آب هم همچون عوامل سیاسی مؤثر در كم آبی هستند.
وی با اشاره به اینكه تركیب همه این عوامل منجر به بروز كم آبی در ایران می شود، افزود: نسبت آب برداشتی از آبخوان ها به میزان سقف مجاز و تعیین شده از جانب وزرات نیرو از ۱۰۸ درصد تا ۲۰۰ درصد در استان های كشور است كه نشان داده است بیشتر از حد مجاز، برداشت آب از آبخوان ها صورت می گیرد و این مسئله در بروز كم آبی مؤثر است.
مدیركل دفتر مدیریت و ارتقای بهره وری آب و آبفا وزارت نیرو اظهار داشت: متأسفانه كشاورزی و سدسازی ما متأثر از سال های پربارش صورت می گیرد بنابراین در سال های كم بارش با مشكل مواجه می شویم.
وی تصریح كرد: كم آبی ما انسان ساخت است و با توسعه بی رویه در حوزه ایجاد می شود.
زهرایی اظهار داشت: راهكارهای تأمین آب بیشتر، منجر به كاهش مصرف نمی شوند و باید تا زمانی كه ناپایداری در منابع آب ایجاد نشده است، دنبال شوند.
سومین كنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشك با محوریت آب، انسان و طبیعت به مدت دو روز (۳ و ۴ اردیبهشت) و با برگزاری نشست ها و پنل های تخصصی در سنندج برگزار گردید.





5.0 / 5
4737
1398/02/06
17:03:18
تگهای خبر: تحقیقات , سرمایه گذاری , شركت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی